2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Utazás
  • »
  • Világnapi városnézés ukrán menekült gyerekeknek

Világnapi városnézés ukrán menekült gyerekeknek

Szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját. Ez alkalomból a Tourinform Miskolc iroda ingyenes tematikus orosz nyelvű városnézést tart itt élő ukrán gyerekek számára. A séta során olyan ábrázolásokkal, épületdíszekkel, legendákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyekben valamilyen állat szerepel, így szó lesz többek közt Mancs kutyáról, a kocsonya legendájáról és különböző oroszlánokról is.

A program célja, hogy az itt lévő ukrajnai gyerekeket egy rövid időre kizökkentsük a hétköznapokból, és hogy megismerkedjenek a legfontosabb, legérdekesebb belvárosi nevezetességekkel.

Az egyórásra tervezett városnézés a Tourinform irodától indul (Széchenyi u. 16.), ahol orosz és ukrán nyelvű kiadványok is az érdeklődők rendelkezésére állnak. Előzetes regisztráció nem szükséges.

Miskolc turisztikai szervezete már a tavaszi időszakban is tartott városnézést ukrán menekültek számára, s az akkori pozitív visszajelzések is arra ösztönözték a szervezőket, hogy ismét lehetőséget teremtsenek arra, hogy az itt élők még jobban megismerjék Miskolcot – mindezt abban a reményben, hogy békés időkben is szívesen látogatnak majd vissza.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek