2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Utazás
  • »
  • Miskolc volt a legnépszerűbb település a Mátra-Bükk turisztikai térségben februárban

Miskolc volt a legnépszerűbb település a Mátra-Bükk turisztikai térségben februárban

A Mátra-Bükk turisztikai térségben 61 ezer vendég összesen 127 ezer vendégéjszakát töltött el szálláshelyeken idén februárban. A legtöbb vendégéjszakát (24 ezer) Miskolcon regisztrálták, a borsodi vármegyeszékhelyt Eger, Egerszalók, Gyöngyös, Demjén majd Mezőkövesd követte a sorban – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. által működtetett igyutazunk.hu weboldalra feltöltött jelentésből.

 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ statisztikája szerint, a balatoni után, a Mátra-Bükk turisztikai térséget (az ország 11 ilyen térségre bontható) keresték fel a legtöbben az év második hónapjában. A vendégéjszakák 88 százalékát belföldi turisták adták. A vendégek 69 százaléka a szállodákat választotta szálláshelyül. A februári időszakban a turizmus a Mátra-Bükk térségben összesen 3,3 milliárd forint regisztrált bevételt generált, ami 24 százalékkal magasabb összeg, mint egy évvel azelőtt, 2022 februárjában volt. Az összbevétel több mint 10 százalékát SZÉP kártyával fizették a turisták. Az átlagos szobakapacitás-kihasználtság 19 százalék volt, a szállodákban viszont ez a szám elérte a 45 százalékot.

 

A miskolci turizmus számára kedvező februári adatok mellett, fontos kiemelni azt is, hogy a város kulturális turizmusának a 2023-as év kiemelten fontos. Idén Miskolc számos, a kulturális élet szempontjából fontos jubileumot ünnepel, ezért az idei évet az önkormányzat a kultúra évének hirdetette meg. A színház 200, a szimfonikus zenekar 60, a diósgyőri rockfesztivál 50, az állatkert 40, a bábszínház pedig 30 éves. A jubileumok alkalmából az intézmények, társulatok és szervezők számos programmal készülnek, melyek tovább pörgethetik a miskolci vendégéjszakák számát.

 

A nyárhoz közeledve sűrűsödnek a turizmus többi ágát érintő miskolci programok is. A XI. Avasi Borangolás – május 11. és 13. között – a szervezők ígérete szerint minden eddiginél nagyobb szabású, színesebb és gazdagabb programkínálatú lesz. Május végére pedig várhatóan elkészül a miskolctapolcai őspark felújítása, így ismét lehet majd csónakázni és sétálni a város leglátogatottabb turisztikai övezetében, a barlangfürdő szomszédságában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…