2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
 • Főoldal
 • »
 • Utazás
 • »
 • Isztriától Dalmáciáig mindenütt találkozhatunk magyar vendégekkel a nyáron

Isztriától Dalmáciáig mindenütt találkozhatunk magyar vendégekkel a nyáron

Idén még népszerűbb a horvát tengerpart a Szallas.hu foglalói körében. Az április 20-áig beérkező foglalások darabszámban 81 százalékos növekedést mutatnak időarányosan tavalyhoz képest. A legtöbb honfitársunk 5-7 éjszakára foglal, egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül. Mivel a tengerpartok, strandok és programok vonzzák a vendégeket, a Szallas.hu elkészítette horvátországi élménytérképét, és egy több mint 60 oldalas e-bookot is, ami segíti az utazás megtervezését.

 

Minden harmadik válaszadó tervez idén horvátországi nyaralást – derült ki a Szallas.hu friss felméréséből. Harmaduk 2-3 hónappal előre foglal szállást, 27 százalékuk pedig már 4-6 hónappal előre rögzítette foglalását. A különböző szállástípusok közül az apartman kategória a legnépszerűbb, a Horvátországba utazó válaszadók 45 százaléka választja. „Ez a trend már a Szallas.hu-n idén január-április között beérkező aktív foglalásokból is látszik, négyből három horvátországi foglalás apartmanba szólt” – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

A felmérésből az is kiderült, hogy a 2-5 csillagos hotelek is népszerűek, a horvát nyaralást tervezők 35 százaléka keresi ezeket. „A magyar utazók körében a korábbi évekhez képest fokozódott a kereslet a magasabb kategóriás és kiegészítő szolgáltatásokat is nyújtó szálláshelyek iránt Horvátországban, ezért a Szallas.hu hotelkínálatának bővítésén folyamatosan dolgozunk – árulta el Molnár Tímea, a Szallas.hu Horvátországért felelős menedzsere. – Jelenleg már több mint 150 hotel foglalható a horvátországi kínálatunkban, a legtöbb saját wellnessrészleggel rendelkező, közvetlen tengerparti szálloda, és all inclusive ellátást nyújtó hotel is elérhető már az oldalon. Összességében pedig 2019 óta 36 százalékkal több horvátországi szálláshely foglalható jelenleg nálunk.” A Szallas.hu foglalási adatai szerint az idei szezonban (június-szeptember) egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül Horvátországban.

Ellátás tekintetében a félpanzió (44,3%) iránt a legnagyobb a kereslet, jóval kevesebb a kizárólag reggelit kérők aránya (17,8 %), és 2 százalék választja a teljes / all inclusive ellátást. „A válaszadók zöme (47,7%) augusztusra időzíti a horvát vakációt, harmaduk júliusra, negyedük szeptemberre. A többség (23,5%) 7 éjszakára, 23 százalékuk 5-re, ötödük pedig 6 éjre foglal – mondta Kelemen Lili. – Ez egyébként trendszerű, az előző években is az 5-7 éjszakás tartózkodás volt a legjellemzőbb a magyarok körében.”

A létszámra adott válaszok alapján minden második utazó másodmagával érkezik a horvát tengerpartra. „A saját foglalási adatainkból az látszik, hogy bár nőtt a párok foglalási aránya tavalyhoz képest, még mindig a családosok utaznak túlnyomó többségben” – tette hozzá a sajtószóvivő. A felmérés szerint – csak úgy, mint korábban – az Isztriai-félsziget, a Krk sziget és a Dalmácia–Split régió a legvonzóbb úti cél. Az ár mellett az ingyenes lemondás, az előleg nélkül foglalható opciók és a nagyszámú pozitív vendégértékelés alapján döntenek, és sokan keresik a magyarul beszélő szállásadókat. A szállás kiválasztásakor a tengerpart, a strand, a kikötő közelsége, a kirándulási lehetőségek és látnivalók megközelíthetősége, a kilátás a tengerre és a parkolási lehetőség a vezető szempontok. „A vendégek döntését az idén megjelent Adria TOPlistával, ami egy hiánypótló élménytérkép, és egy több mint 60 oldalas e-bookkal segítjük, amelyben összegyűjtöttük a legjobb 222 horvát programot” – mondta Dobronoki Mercédesz, a Szallas.hu turizmus marketingmenedzsere.

A Szallas.hu foglalási statisztikái is összecsengenek a felmérés eredményeivel. Az év eleji előfoglalási akció során, mely január közepétől február közepéig tartott, az eddigi horvátországi foglalások 39 százaléka futott be. Az idén április 20-áig megtett horvátországi foglalások 81 százalékkal lekörözték időarányosan a tavaly április 20-áig beérkező foglalásokat. Jelenleg, április 19-e és május 14-e között ismét 5-20 százalék kedvezménnyel foglalhatók a promócióban résztvevő partnerek szálláshelyei a Szallas.hu oldalán. A most elérhető 21 ezer horvátországi szállásadó 41 százaléka hirdet akciót a kampány keretében.

 

Top horvátországi úti célok a magyarok körében 2023 nyarán, a Szallas.hu előfoglalási adatai szerint:

 1. Vir
 2. Crikvenica
 3. Njivice
 4. Starigrad
 5. Medulin
 6. Bibinje
 7. Pula
 8. Zadar
 9. Vodice
 10. Lopar és Makarska

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…

További cikkek