2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Utazás
  • »
  • Fedezd fel kötöttségek nélkül a napsütötte Bulgáriát!

Fedezd fel kötöttségek nélkül a napsütötte Bulgáriát!

Amikor az ember nyaralni megy, a legutolsó dolog az, amit szeretne, ha megmondanák neki, hogy mikor, hol és mit csinálhat. Egy külföldi autós utazásnak éppen az a lényege, hogy bármerre lehessen kalandozni.

Bulgáriában erre minden lehetőség adott, ám ehhez szükség van bolgár autópálya matrica vásárlására. Autópályák használatával gyorsan és kényelmesen lehet utazni szerte az országban, hiszen a nagyvárosokat sztrádák kötik össze egymással.

Egyszerűen beszerezhető a bolgár autópálya matrica

Más külföldi országok matricájához hasonlóan bolgár autópálya matricát is lehet venni az interneten. Egy ilyen matrica feljogosítja a tulajdonosát, hogy autójával lényegében arra menjen az ország határain belül, amerre csak szeretne.

A bolgár pályamatrica megvásárlása könnyű és nem is túlságosan időigényes feladat. A fenti linkre kattintva először ki kell választani a járműkategóriát, ami lehet személygépkocsi, lakóautó, lakókocsi, mikrobusz, utánfutó vagy akár teherautó is. Ezt követően a matrica érvényességi ideje felől kell döntést hozni. Jelenleg 7 napos, 30 napos, negyedéves és éves matricát lehet venni. Végül be kell gépelni a rendszámot, meg kell adni a matrica érvényességének kezdetét, majd online ki is lehet fizetni a matrica árát.

Biztonságos és kényelmes közlekedés

A bolgár autópálya matrica birtokában már lehetőség nyílik a jó minőségű, jól kiépített bolgár sztrádák birtokba vételére. Ha szeretnéd felfedezni Bulgária különböző tájait, akkor érdemes használni az autópályákat, mert így gyorsabban meg lehet tenni nagyobb távolságokat. Ha korlátozott mennyiségű időt töltenél az országban, akkor ez egy fontos szempont lehet.

Bár területét tekintve alig nagyobb Bulgária, mint Magyarország, a történelmi városok és a tengerpart között azért jelentős távolságok vannak. Amennyiben minden főbb látványosságot szeretnél megtekinteni, akkor bizony jobb, ha kevesebb idő megy el utazásra.

Jó tudni, hogy pályamatrica birtokában sokkal gyorsabban haladhatsz a különböző úti célok között, mint nélküle. Lakott területen a bolgároknál is csak 50 km/h-s sebességgel haladhatsz, azon kívül pedig 90-nel. Az autóutak és autópályák esetén viszont eltérőek a szabályok, mint nálunk.

Bulgáriában ugyanis autóutakon 120-szal hasíthatsz, azaz 10 km/h-val nagyobb ezeken az utakon a legnagyobb megengedett sebesség. Az autópályák esetében hasonló a helyzet, ott nyugodtan mehetsz akár 140 km/h-val, amennyiben az útviszonyok és a forgalmi helyzet ezt lehetővé teszi.

Bölcs döntés, ha előre megveszed a matricát

Természetesen arra is van lehetőséged, hogy Bulgáriában vedd meg a helyi autópályákra érvényes matricát. Előrelátó lépés azonban már az országba érkezés előtt megtenni ezt, így rögtön olyan útvonalon közlekedhetsz, amint átlépsz a határon, amilyenen csak szeretnél. Így ráadásul elkerülheted azt, hogy egy idegen nyelvű országban kelljen vesződnöd a matricavásárlással./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…