2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Utazás
  • »
  • Egyiptom először díszvendége a budapesti Utazás kiállításnak

Egyiptom először díszvendége a budapesti Utazás kiállításnak

Ennek megfelelően a magyarok kedvelt üdülőhelye egy méreteiben is egyedülálló, felettébb látványos, Luxor főbejáratát idéző standdal van jelen a megújult Hungexpón.

Érdemes meglátogatni a H pavilon 203 A standját, ahol elsőkézből tájékozódhat a látogató a mediterrán ország kínálta lehetőségekről, köztük sok újdonságról is, ami meglepően hangozhat egy olyan desztináció esetében, ami leginkább ősi kultúrájáról és ókori látványosságairól ismert. Az UNESCO világörökségi helyszínei közül 7 található itt, ami önmagában vonzóvá teszi Egyiptomot, nem beszélve a Vörös tenger kínálta strandok, vízi sport lehetőségek, hajóutak széles választékáról, valamint a sivatagban elköltött beduin vacsorák romantikájáról. A kiállításon Egyiptom élő hárfazenével, Ingyenes henna festéssel és hieroglif írással kedveskedik az érdeklődőknek.

 

Amiért 2022-ben is érdemes felfedezni vagy ismét átélni Egyiptomot

A közelmúlt múzeumi fejlesztései (Hurghada Museum, Sharm El Sheikh Museum) után idén nyílik a világ leggrandiózusabb egyiptomi gyűjteményének otthont adó, közel félmillió négyzetméteres Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeuma Kairóban. Az Egyiptomi Turisztikai Minisztérium tavaly áprilisban egy nemzetközi figyelmet kapó esemény során szállított át 22 múmiát régi helyükről a kor igényeinek megfelelő, modern múzeumba. A 18 király és 4 királynő földi maradványainak utazása, a Fáraók Aranyparádéja egy órán át tartott. A királyi múmiák így költöztek a Tahrir téren lévő Egyiptomi Múzeumból az új, egymilliárd dolláros beruházásból megszületett otthonukba.

De a 3000 év után megújuló szfinxek útját is látványos ünnepségekkel nyitották újra november végén Karnak és Luxor között. A Sínai-félsziget nagyszabású infrastrukturális és városfejlesztési terveinek megvalósítása révén megújult továbbá a világ egyik legrégebbi keresztény kolostoraként számontartott Szent Katalin-kolostor, de Mózes útját is restaurálták a Sinai és a Shaira hegyek között.

 

Biztonságból jeles

Egyiptom azonban nemcsak látványos ünnepségekkel és fejlesztésekkel kíván vonzó úticéllá válni a turisták térképén, az ország idegenforgalmáért felelős vezetők mindent megtettek a turizmus biztonságos újraindításáért a Covid -19 világjárvány után. A fontos turisztikai helyszíneken található hotelok, kávézók, éttermek, bazárok csak teljesen oltott munkatársakat alkalmazhatnak. A hatóságok bevezették a higiéniai biztonságot szavatoló tanúsítványt (Hygiene Safety Certificate), ami jelzi, hogy az adott épület vagy történelmi helyszín hiánytalanul teljesíti az egészségvédelmi előírásokat. A verifikációval rendelkező hoteleket 5 nemzetközileg elismert minősítő céggel közreműködve rendszeresen ellenőrzik a Turisztikai Minisztérium és az Egyiptomi Hotelszövetség szakemberei.

 

 

Mi kell most a beutazáshoz?

Magyarország és Egyiptom megállapodott arról, hogy kölcsönösen elismerik a másik ország által kiállított, COVID-19 elleni védettséget igazoló igazolványokat, amelyek birtokában az utazó korlátozás (teszt, karantén) nélkül beutazhat a másik fél országába. A megállapodás értelmében a 12 és 18 év közötti oltatlan kiskorúak egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatásával léphetnek be Egyiptomba. 12 éven aluli gyermekek korlátozás nélkül léphetnek be az országba.

A Konzuli Tájékoztatás szerint a magyar oltási igazolvány vagy uniós COVID-igazolvány nélkül utazók Magyarországról/Európából 1 db, a gép indulásától számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatásával léphetnek be Egyiptomba, amely tartalmaz QR kódot vagy a labor eredeti pecsétjét.

Zárt helyiségekben a maszk viselése kötelező, egyéb esetben azonban nem kerül sor szigorú szabályozásra, amely ronthatná a nyaralás minőségét. A jelen Egyiptoma az élmények egy különleges élő mozaikja, amely vonzó és mindenki számára egészségügyi kockázat nélkül érhető el.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek