2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Útmutató a minőségi kőpárkányok választásához

A megfelelő kőpárkány kiválasztása során számos fontos tényezőt figyelembe kell venni. Legyen szó kültéri vagy beltéri párkányokról, az anyag, az esztétikai megjelenés, a tartósság és a karbantarthatóság kulcsfontosságú tényező. Olvassa el cikkünket, és válassza ki Ön is minőségi kőpárkányát!
A párkány nem csupán praktikus, hiszen megakadályozza a csapadékvíz bejutását az otthonunkba, hanem fontos esztétikai szereppel is bír. Egy jól megválasztott párkány felemeli az épület külső és belső megjelenését, értéket és stílust kölcsönözve neki. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő minőségűre essen a választásunk.

A minőségi kőpárkányok hosszú távon őrzik meg szépségüket és ellenállnak az időjárás viszontagságainak, emellett pedig jelentős szerepet játszanak az otthonunk védelmében is, hiszen a falakba beszivárgó majd megfagyó víz nagymértékben tudja károsítani a szerkezetet. Ezt a vizet a minőségi kőpárkány a tökéletes illeszkedéssel és a vízorr segítségével egyszerűen elvezeti.

A kül- és beltéri párkányok különböző funkciókat látnak el, de mindkettő nélkülözhetetlen az otthonunkban.

Kültéren a párkányok védenek az időjárási tényezőktől, míg beltéren esztétikailag harmonizálnak a belső terekkel, és praktikus felületet biztosítanak dekorációs tárgyak, növények elhelyezésére. A beltéri párkányok szerepe a belső design fontos elemeként is megjelenik, színnel és textúrával gazdagítva a szoba megjelenését.

De hogyan válasszuk ki a megfelelő párkányt?

Anyag

A műanyag ablakpárkányok besárgulnak az UV sugárzástól, a fém ablakpárkányokon kopog az eső, a fa ablakpárkányok pedig könnyen vetemednek. A természetes kőből készült ablakpárkányok azonban ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

Például a gránit egy hihetetlenül kemény anyag, ezért is választják oly sokan párkányuk alapanyagának. Amellett, hogy ellenáll esőnek, hónak, fagynak és az UV sugárzásnak is, alig van szüksége ápolásra, hiszen a napi szennyeződések egy mozdulattal letörölhetőek róla. Évtizedeken, generációkon keresztül díszíti otthonunkat kül- és beltéren egyaránt (csak elég belegondolni a gránit obeliszkekbe, amelyek már évszázadok óta kiállják a megpróbáltatásokat nap mint nap), miközben nem ad lejjebb eredeti csillogásából. Számos színben elérhető, de az elegancia és a letisztultság mindegyiknél garantált.

A márványból és mészkőből készült párkányok szépségükkel csábítanak el mindenkit. Zsír- és savérzékenyek, míg a márvány nagy vízszívó képességgel is rendelkezik, a mészkő pedig a külső behatásokra is érzékeny. Megfelelő impregnálással azonban sokáig díszítheti ablakunkat a mészkőből és márványból készült párkány is.

Stílus

Amennyiben megfelelő minőségű kőpárkányt választunk, biztosan sokáig díszíti otthonunkat. Ebben az esetben pedig nagyon fontos, hogy olyat válasszunk, amely beleillik otthonunk stílusába.

Ebben az esetben is kitűnő választás a gránitból, márványból vagy mészkőből készült párkány, hiszen sokféle stílusba beilleszthetőek. Örök eleganciával rendelkeznek, sosem mennek ki a divatból!

Méret

A pontos méret kifejezetten fontos, hiszen nem csak esztétikai, hanem funkcionalitásbeli problémákhoz is vezethet.

Egy kültéri ablakpárkánynak rendelkeznie kell túlnyúlással ahhoz, hogy megfelelően vízorrot lehessen képezni rajta. A vízorr egy 6 mm széles és 3-4 mm mély nút, ami a párkány alján helyezkedik el – ez, és a lejtés gondoskodik a víz megfelelő elvezetéséről. Ehhez kb. 4-5 cm túlnyúlást kell hagyni a párkányon.

Forrás

Az egyik legfontosabb tényező az, hogy megbízható forrásból szerezzük be az ablakpárkányainkat.

Győződjünk meg róla, hogy kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgoznak, és hogy megfelelő méretre vágják le a párkányainkat!

A Párkányos több, mint 50 éves tapasztalatával bizonyította, hogy náluk a minőség és az ügyfél az első. Kitűnő minőségű, időtálló párkányokat készítenek gránitból, mészkőből, márványból és technikai kőből egyaránt.

Ráadásul a párkány méretvételi lap segítségével bárki könnyedén le tudja mérni a szükséges méreteket, amelyeket a Párkánytervezőben pár másodperc alatt meg is adhat, és leadhatja rendelését.

Kiváló minőségű, pontos méretű, természetes kőből készült párkányok rendelése még sosem volt ilyen egyszerű – most pedig akár 6 óra alatt is hozzájuthat a Párkányos jóvoltából!

Böngéssze weboldalukat és adja le rendelését ma!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek