2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Új távlatok a mobiliparban: bankkártya, személyazonosító a telefonban

Új távlatok a mobiliparban: bankkártya, személyazonosító a telefonban

Az első hazai NFC Szakszeminárium alkalmazható megoldásokat mutat be
Már Magyarországon is forgalomban vannak azok a mobiltelefon fajták, amelyek a felismerés-, összeköttetés-technológiákból kifejlődött, úgynevezett  Near Field Communication (NFC) segítségével hamarosan kiválthatják a bankkártyákat vagy a beléptető kártyákat. A technológia gyakorlati alkalmazásának kérdései is szóba kerülnek az első magyar NFC Szakszemináriumon május 27-én, Budapesten, az Európa Congress Center-ben, amelyet a Mobil Konferencia WorkShop keretein belül „NFC – Zsebre vágjuk a világot!” címmel rendeznek meg.

Magyarországon még alig ismerik azt a típusú technológiát, amellyel hosszabb távon hatékonyabban és egyszerűbben van lehetőség pénz nélküli fizetésre, vagy külön azonosító kártya nélküli beléptetésre, holott tőlünk nyugatabbra már kialakult gyakorlata van az NFC használatának. A szakértők szerint a rendszer elterjedése a pangó mobiltelefonok piacának élénkülését hozhatja magával Európa-szerte.
„Elérkezett az idő, amikor a nagyközönségnek is megmutathatjuk, hogy mit tud ez a technológia, és mit tudunk mi a technológiáról. Fontosnak tartjuk, hogy a magyar piac is megismerje azokat lehetőségeket, melyek várhatóan széleskörben népszerűek lesznek.” – nyilatkozta Csepeli Csaba, a rendezvényt szervező AFF Csoport ügyvezető igazgatója.
A rendezvényt a témakör egyik nemzetközi szinten elismert szakértője, Párkányi Péter, a Ranycon Technologies ügyvezető igazgatójának neve fémjelzi, és előadásai során olyan témákra tér ki, mint az RFID, a vonalkód és NFC technológia alapjai; az NFC technológia megvalósítása, és ennek eredményei a nagyvilágban; NFC szolgáltatás a gyakorlatban – milyen jellegű alkalmazások alakíthatók ki; a szolgáltatás kialakításának menete, környezete, előnyök, hátrányok; az NFC szolgáltatás üzleti modelljeinek alakulása – az átjárható, bővíthető modellben való gondolkodás. A szakmai fórumra nem csak szakembereket, hanem az alkalmazások iránt érdeklődő üzleti partnereket is várják. A résztvevők megismerkedhetnek a Magyarországon elsőként rendszerbe állított, az AFF Csoport által fejlesztett NFC-alapú mobil beléptető-rendszert, amelyet a Magyar Drift Szövetség használ, és a szemináriumon folyamatban lévő projektek is terítékre kerülnek.  
A hazai NFC kutatás-fejlesztési munkák kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt években, magyarországi cégek több sikeres, itthoni és külföldi projektben vettek részt. A rendezvény főtámogatója a hazai mobilipar vezető fejlesztő vállalata, az AFF Csoport, amely sokéves tapasztalattal rendelkezik a különböző mobiltechnológiák, így az NFC terén is. A cég kiemelkedő partnere, a rendezvényt szakmailag támogató Ranycon Technologies. A magyar központú vállalat stratégiai tanácsadást és támogatást nyújt mobil és mobil érintésnélküli projektekben. A két cég több éve működik együtt számos fejlesztési projektben.

Jelentkezni a rendezvény honlapján, a www.mobilkonferencia.hu oldalon lehet

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek