q Tömlő babakocsihoz és rollerhez: mire kell figyelni? - Royalmagazin.hu

2024. 05. 28. kedd

Emil, Csanád
1 EUR 383 HUF
1 GBP 450 HUF

Tömlő babakocsihoz és rollerhez: mire kell figyelni?

A legtöbb esetben az abroncs egyik legfontosabb része a tömlő. A segítségével lehet az ideális méretet elérni, tárolja a levegőt és ez kerül a köpenybe. Valószínűleg már mindenki találkozott azzal a jelenséggel, hogy ez az alkatrész bizony meg tud sérülni, elkezd szökni a levegő és ilyenkor vagy megpróbáljuk toldozni-foltozni, amíg lehet, vagy lecseréljük az egészet egy újra.

Nem mindegy, melyik tömlő kerül a köpenybe

A kerékpárok mellett a babakocsik és rollerek kerekeiben is található tömlő. Természetesen már vannak tömör kialakítások, de azok kevésbé számítanak kényelmesnek a mindennapos közlekedés során. A tapadas.hu roller és babakocsi tömlő kínálatából pár perc alatt beszerezhetjük a szükséges kiegészítőt. Fontos, hogy legyen otthon mindig tartalék, mivel ez az eszköz számít talán a legsérülékenyebbnek a “járművön”.

Nem hiába, hisz számos feladat van rábízva. A segítségével lehet mozgatni a babakocsit vagy a rollert, az összes teherrel meg kell birkóznia, ami rá nehezedik. Viszonylag sérülékenynek is számít, mivel elég átmenni egy üvegszilánkon, ami behatol a köpenyen keresztül és máris felsértheti a tömlőt.

Ha kis résről beszélünk, akkor először észre sem vesszük a bajt, lassan, alig érzékelhetően kezd el szökni a levegő. Idővel annyit fogunk tapasztalni, hogy egyre sűrűbben kell pumpálni a kerékbe, vagy a többihez képest sokkal hamarabb lesz lapos. Nincs más teendő, szét kell szedni a kereket, megkeresni a sérült részt és befoltozni, ha lehetséges.

Ha a különböző törmelék, üvegszilánk, élesebb kő jobban felsérti az abroncsot, akkor a tömlő gyakran menthetetlenné válik. Ha sikerül is a lyukat betömni, befoltozni, az garantáltan nem lesz tartós megoldás. Ilyenkor nincs más, mint rendelni egy teljesen új tömlőt.

Mire figyeljünk vásárlásnál?

Természetesen a legfontosabb paraméter a méret. Itt milliméter pontosan kell meghatározni, hogy melyik lesz az ideális. A legjobb megoldás az, ha megnézzük, hogy eddig milyet használtunk, és megpróbálunk szinte ugyanolyat rendelni, vagy ami a leginkább megfelel a megadott paramétereknek.

Nem kell aggódni, a tömlőkínálat hatalmas, babakocsihoz és rollerhez is könnyedén megtalálhatjuk az ideálisat. Minden terméknél pontosan fel van tüntetve, hogy hány milliméter a szelephossz, mekkora a szélessége és milyen típusú. Babakocsiknál, rollereknél a Cheng Shin és a Rubena számít a legnépszerűbb márkáknak.

A legtöbb probléma megelőzhető

Ritkán kerülünk olyan helyzetbe, amikor egy törmelék azonnal tönkreteszi az egész tömlőt. Általában a kisebb sérülések okozzák a legtöbb fejfájást. Ezt azonban megelőzhetjük egy defektjavító folyadékkal, de akár egy tömlővédő szalagot is választhatunk.

A segítségükkel a defekt sokkal kisebb veszélyt fog jelenteni a mindennapokban, a tömlőt sem kell majd olyan sűrűn cserélni. Ennek ellenére jobb, ha van mindig otthon (legalább) egy tartalék./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek