2022. 07. 2. szombat

Ottó
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF
 • Főoldal
 • »
 • Technika
 • »
 • Tetőtérbe beépített szekrényt! – Legyél te is belsőépítész

Tetőtérbe beépített szekrényt! – Legyél te is belsőépítész

Ha tetőtérben élsz, bizonyára a helykihasználás nagyon fontos számodra. A gardrób megoldások ilyenkor általában fejtörést okoznak. Olvass tovább, ha szeretnéd megtudni, hogyan használhatod ki a tetőtered adottságait egy jó kis beépített szekrényhez!

Kell egy kis térlátás – Használd ki a helyet!

No, meg egy kis hely, hiszen nem lehet mindenhol csak szekrény! Térlátásra a rendkívül pontos mérések elvégzéséhez és az elhelyezhetőség átlátásához van szükséged. Figyelned kell arra, hogy a lakás területi alaprajza, magassága lehetővé tegye a munkálatokat, de nem hagyhatod figyelmen kívül a tetőtéri ablakokat sem, hiszen azoknak a szekrény beépítése után is nyithatónak kell maradniuk. Ugyanilyen fontos a szigetelés figyelembevétele, valamint a ferde fal dőlésszöge is. Ez utóbbi határozza meg a szekrény polcainak mélységét, ez pedig az egyik leglényegesebb pont.

Kellenek jó ötletek – Sok mindenre kell figyelni!

Egy beépített szekrényt mindenki el tud képzelni, de ennél tovább kell menned. Tudnod kell, mi a fontosabb, a design vagy a kihasználhatóság, a praktikum. Nem kell aggódnod, ha ezt már meghatároztad, rengeteg anyag és szín áll rendelkezésedre, hogy a legjobbat hozd ki a dologból.

Helyet takaríthatsz meg, ha a szekrényhez tolóajtót tervezel. Persze itt figyelembe kell venned, hogy a tetőtér milyen adottságokkal rendelkezik. Ferde falhoz ugyanis csapott ajtóval kell szerelni a szekrényt, ennek a rögzítési módja pedig speciális. Ennél a megoldásnál az ajtó nyílását egy rejtett vasalattal lehet megoldani. Ennek egyik fele az ajtó belsejére van rögzítve, a másik fele pedig egy polchoz. Ez befolyásolja a szekrény belső megtervezését is.

Fontos! Azoknak a ruháidnak, amelyeket vállfán szeretnél elhelyezni, biztosan szükségük lesz minimum egyméteres magasságra. Ezt bele kell kalkulálni a tervezés során. A ferde részekben leginkább polcos megoldásokban tudsz gondolkodni, ezt is vedd figyelembe!

 • Tipp 1.: Már a tervezés fázisában döntsd el, hogy mit, hova szeretnél a szekrényedben! Ez azért fontos, mert utólag már nem fogsz tudni változtatni, és nem tudod majd összerakni a szekrényt.

 • Tipp 2.: Légy bátor, hiszen nemcsak egy ruhatárolót tervezel, hanem egyúttal dekorációt is! Nem mindegy, mit nézel a lakásban, nem igaz?További tervezési tippekért látogass el az Otthonok & Megoldások oldalára!

Checklist a beépített szekrényedhez

 • A tetőtér feltérképezése: Fontos, hogy mi fér el az adott térben.

 • Ötletgyűjtés: Légy bátor, gyűjts sok-sok inspirációt!

 • A design meghatározása: Fontos, hiszen a szekrény dekorelem is egyben.

 • A szekrény anyagának meghatározása: Rengeteg anyagfajta közül választhatsz, csak a fantáziád szabhat határt. Fa, textil, műanyag, csak győzz választani!

 • A szekrény belső terének meghatározása: Utólag már nem módosíthatod nagyobb változtatás vagy átalakítás nélkül, ezért célszerű előre, jól átgondolni. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum