2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Pontosság és minőség a kivitelezésben: ez a könnyűbeton falpanel technológia

Pontosság és minőség a kivitelezésben: ez a könnyűbeton falpanel technológia

A nagypaneles technológia korszerű, pontos és gyors kivitelezést tesz lehetővé, mivel az építés gyakorlatilag csak az elemek összeszerelését jelenti az építés helyszínén. A könnyűbeton falpaneleket Európa-szerte sok országban alkalmazzák már sikerrel az 1960-as évek óta.

Mind a családi, mind a társasház építésben elterjedt, azonban hazánkban csak most van felfutóban. Egyik legnagyobb előnye a hagyományos építéshez képest a gyorsabb megvalósítás, ami a technológiának köszönhető, illetve annak, ha a tervezéstől a kivitelezésig mindent egy cég végez.

Könnyűbeton az építészetben

Napjainkban a szakemberhiánynak és a nagyszámú építkezésnek köszönhetően komoly csúszások vannak a kivitelezésben, ami nemcsak bosszantó a költözni vágyók számára, hanem jelentős többletköltséggel is jár. A kiszámítható építkezés azonban már mindenki számára elérhető a szabadalommal védett panel technológiát hazánkban forgalmazó Prelement által.

Valamennyi, az épületszerkezetekhez kapcsolódó szolgáltatást menedzselik, és a szigorú minőségbiztosítási rendszer révén garantálni tudják a minőséget, valamint az előzetesen rögzített határidőket.

Betont és könnyűbetont is régóta alkalmaznak az építészetben. Az ókori Rómában vulkáni kőzeteket, téglaport alkalmaztak adalékanyagként, és ma is agyagos adalékanyagokat, valamint különféle hulladékokat (pl. üveghab) használnak erre a célra. A könnyűbetonokat egyrészt a kisebb súly, másrészt a normál beton hátrányos tulajdonságainak kiküszöbölése hívta életre.

Egészséges élettér generációkon keresztül

Az égetett agyaggyöngy adalékanyagú keramzit beton az egyik legjobb épületfizikai tulajdonságokkal rendelkező könnyűbeton, ezért is használják falpanel alapanyagként. Hőmegtartó, hőszigetelő-, páraáteresztő és hangszigetelő képessége jó, tartós, ráadásul tűz- és rovarálló is.

A keramzit falazatok egyesítik a hagyományos kiselemes és az ipari nagypaneles építések előnyeit, gyorsítják a kivitelezési munkálatokat. További előnyük, hogy kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, penészállóak, így egészséges életteret biztosítanak a lakóknak, továbbá a falanyag 100%-ig újrahasznosítható.

Miért építtessen keramzit panelből?

A rugalmas technológia jóvoltából a panelekből típus- és egyedi tervek szerint, akár bonyolult megoldásokkal, íves homlokzatokkal, egyedi formájú nyílásokkal is épülhetnek családi, valamint 4 emelet magasságig társasházak, intézmények egyaránt.

A forgalmazó cég az igények felmérését követően, amennyiben a technológia megfelelő az adott esetben, segítséget nyújt az építésznek a tervek adaptációjában. Ezt követően saját statikusai elkészítik az egyedi gyártmányterveket, ami alapján megkezdődhet a falelemek gyártása a lengyel székhelyű gyárban.

A panelek helyszínre szállítását, daruzását is a forgalmazó cég bonyolítja, logisztikai partnereik segítségével, illetve felügyeli a szerelési munkálatokat, így biztosítja a magas minőséget és a határidőket./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…