2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF

Mire és miért jó egy okosóra?

Akik használják, ezt a kérdést nem is értik.
Néhány évvel ezelőtt robbant be az okos kütyük világába az okosóra. Ez az eredetileg telefon kiegészítőként bemutatkozó eszköz ma már jóval önállóbb, mint az sokan gondolják róla, és pont így igaz az is, hogy sok valóban hasznos funkcióval rendelkezik. Típusait tekintve a megjelenés és a tudás tekintetében sokféle smart óra létezik, ezzel valósággal lefedve minden piaci igényt.

Miért hasznos?

Ezek a szerkezetek tehát, a mai sportórákat leszámítva, alapvetően a mobiltelefonok használatát teszik egyszerűbbé, kibővítve az azok kínálta felhasználási kört. Az okosóra ugyanis nem csak egy divatos kiegészítő lehet, ahogy sok esetben az is, hanem egy olyan kütyü, amire bármikor rápillanthatunk anélkül, hogy elő kellene halásznunk a zsebünkből, a táskánkból a telefont. Amikor üzenetünk érkezik, bármilyen történés zajlik a telefonunkon, arról azonnal értesülünk, anélkül, hogy annak a kijelzőjét látnánk, hiszen az óra mindenről azonnal tájékoztat. Ez azt jelenti, hogy az olyan szituációkban, amikor udvariatlanság lenne nyomkodni a telefont, de például fontos üzenetet várunk, nem kerülünk kellemetlen helyzetbe. Érvényes ez a volán mögött is, amikor a legkevésbé sem szerencsés telefont nézegetni. Az Alza több modellt is kínál, amik lehetővé teszik a hívások elutasítását, fogadását, de a zenelejátszás és bizonyos alkalmazások is remekül futnak egyes darabokon.

 

Stílusos és okos is

A kettő nem zárja ki egymást, akkor meg különösen nem, ha okosóráról van szó. Hiszen a legkülönfélébb stílusban és kivitelezésben elérhetőek, az elegáns luxus darabok, amik már-már ékszer számba mennek, de a sportosabb életvitelhez illő forma- és anyagvilág is elérhető opció. Éppen ezért sem meglepő, hogy akadnak gyártók, akik mintegy csomagban kínálják az azonos stílusú telefont és órát, illetve az egyéb kiegészítőiket. Az sem elhanyagolható, hogy tudásuk is éppen ennyire széles körű, hiszen találhatunk egészségügyi órákat, amik akár a vérnyomásunkat is képesek figyelni, de alvásfigyelő sportórák is léteznek, és olyan hibrid változatok is, amikről első látásra meg sem mondanánk, mennyi tudást rejt./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek