2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Minőségi világítás számítógépen való játszáshoz: növelheti a teljesítményt?

Minőségi világítás számítógépen való játszáshoz: növelheti a teljesítményt?

Manapság a számítógépes játékok rendkívül népszerűek. Ez nemcsak a fiatalokra, hanem az idősebbekre is érvényes. Ez az oka annak is, hogy egyre több tartozékot gyártanak és fejlesztenek ki ehhez a játéktípushoz. Ebben a cikkben a speciális megvilágításról fogunk beszélni, amely javíthatja az általános játékteljesítményt.

Talán nem hiszed el, de manapság sokan számítógépes játékok játszásával keresik a kenyerüket. Mások hobbiként, vagy szabadidejükben, illetve barátaikkal játszanak ilyen játékokat. Bármi legyen is az ok, érdemes felszerelkezni a számítógépes játékhoz elengedhetetlen kiegészítőkkel.

A fotó forrása: Parilov / Shutterstock.com

Először is, szükség van egy megfelelő asztali lámpára. Miért? Mert egyes billentyűzeteknek nem kell háttérvilágítással rendelkezniük. Ez természetesen csökkenti az egyes betűk és számok láthatóságát este. Ha nem szeretnéd elrontani a látásodat, vegyél egy klasszikus asztali lámpát.

Praktikus tipp: Ha nem tudod, hol vásárolj, használd a Biano keresőmotort. Megmutatja a legjobb ajánlatokat, amivel sok időt takaríthatsz meg. A fennmaradó időt olyan dolgokkal töltheted, mint például a játszás.

Modern világítás

Természetesen nem kell csak egy asztali lámpánál maradnod. Ma már számos más innovatív megoldást is kipróbálhatsz. Egy tökéletes hangulatú játékterem mindig 100%-ban készen áll a legjobb játékélményt nyújtani.

Mennyezeti lámpák

A mennyezeten lévő fényeket csillagképek vagy egy apró galaxis formájában is széthelyezheted. Ez a fajta világítás csak a megfelelő hangulatot biztosítja a játékhoz.

Lézeres világítás

A lézervilágítás az egyik leginkább energiatakarékos világítás. Gazdag és élénk színeket produkál, amelyek ezernyi további sugárra oszthatók. A színt és az intenzitást saját igényeid szerint szabályozhatod.

 

A fotó forrása: Phoenix_Renders / Shutterstock.com
Vetítőfények

A kivetítő fényei bármely helyiséget nyugtató környezetté varázsolja. Emellett a projektor számos előnnyel is kitűnik. Először is, kicsi és hordozható. Ráadásul a kivetítő fényei egyszerre kímélik a szemet és nyugtatják az elmét.

Miért fontos a minőségi világítás?

Fentebb említettük, hogy egyes számítógépek nem rendelkeznek megvilágított billentyűzettel. Másrészt, mivel a legtöbb játékgép és billentyűzet a magasabb árkategóriába tartozik, a megvilágítási funkció alapfelszereltség. De mi a fő oka annak, hogy jó minőségű világítást használjunk játszás közben?

Megnyugtat

Ha jó minőségű világítás van a játékszobában, az megnyugtathat. Ezáltal maximálisan tudsz koncentrálni, és teljes mértékben a játékra tudsz összpontosítani. A jó minőségű világítás annyira bele tud húzni a játékba, hogy abba teljesen belemerülsz.

A fotó forrása: Gorodenkoff / Shutterstock.com

A megfelelő pontok megvilágítása

Az egész szoba megvilágítása nem feltétlenül a legkellemesebb, ha számítógépes játékot játszol. Az erős fény károsíthatja a látást vagy megzavarhatja a koncentrálóképességet. Ezért ajánlott a kiválasztott világítást úgy elhelyezni, hogy az kizárólag a számítógépre és a billentyűzetre világítson.

Egyedi légkör kialakítása

Ha rendszeresen játszol, tudod, hogy a hangulatnak fontos szerepe van. Egyszerűen szükséged van ráhangolódni a megfelelő hullámra, koncentrálni és teljes mértékben a játszásra összpontosítani.

Akár minőségi asztali lámpát, akár vetítőlámpát veszel, nem fogod megbánni. A játékélményt teljesen új szintre fogod emelni, ami a teljesítményed növekedésében is megnyilvánul. Természetesen emellett kellemes és nyugtató légkört is nyersz, amely a játszást pihentető élménnyé teszi./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek