2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF

Milyen anyagokból készül egy jó terasztető?

Az időjárás nem mindig kegyes hozzánk, hol tűz a nap, hol a futó záporok söpörnek végig a kerten, így nem mindig tudjuk a szabadban tölteni az időnket. Kivéve akkor, hogyha van egy fedett teraszunk, ami búvóhelyünk lehet az ilyen helyzetekben.

 

Hogyan érdemes kialakítani a terasztetőt?

 

A kertes házban élőknek óriási lehetőség, hogy létrehozhatnak egy olyan életteret, melyet a kellemetlenebb időjárási körülmények között is használhatnak, kint a szabadban. A fedett teraszok esetében azonban meg kell vizsgálnunk azt is, hogy milyen hatósági előírások vonatkozhatnak az esetünkben.

 

Van-e már olyan terasz, ami az épülethez kapcsolódik, és azt szeretnénk lefedni? Esetleg hozzá fog tartozni az épület alapterületéhez? Ilyen esetben mindenképpen vizsgáljuk meg, hogy a telek beépíthetőségére vonatkozó szabályoknak is megfeleljünk!

 

Minden esetben tervezzünk, és ne csupán álmodozzunk arról, hogy milyen teraszt szeretnénk! Ugyanis a terasztetőknek, illetve előtetőknek két fontos funkciónak is meg kell felelniük. Az egyik ilyen a csapadék elleni védelem megvalósítása, a másik pedig az árnyékolás.

 

Vegyük figyelembe az épület stílusát, és egyeztessünk akár szakemberekkel is annak érdekében, hogy végül egy egységes összképet és egy esztétikus megjelenést kapjunk!

 

Milyen alapanyagokat válasszunk a terasztető kialakításához?

 

Amikor kiválasztjuk a terasztető anyagát, mindenképpen vegyük figyelembe a következő tényezőket! Egyrészt az esetleges kopogást, ugyanis a nyári záporok és az esők idején, a lemezből vagy cserepeslemezből készített terasztetők igen zajos hatást kelthetnek.

 

A lemeztető alapanyagok helyett válasszunk inkább polikarbonátot vagy cserepet, de a leghalkabb lehetőségünk a zsindelytető választása!

 

A fényáteresztés egy nagyon fontos szempont, bár nyáron alapvetően arra van igényünk, hogy a terasztető árnyékot vessen, és egy hűvös teret biztosítson. Épületen belül is kevesebb fény jut ilyen esetben. Nemcsak a nyári fényviszonyokban kell gondolkozni, hanem vegyük figyelembe azt, hogy télen amúgy is jóval kevesebb a napsütötte órák száma, és hosszú távon ne érintsen minket hátrányosan a terasz lefedése.

 

Válasszon előre legyártott terasztetőt, és alakítsa ki könnyedén új életterét!

 

Az e-kert.hu webáruház kínálatában számos megoldás közül válogathat, legyen szó egy egyszerű terasztető kivitelezéséről vagy esetleg egy komplett télikert kialakításáról. Az előre legyártott szerkezetek beépítése kényelmes és egyszerű, hiszen a megfelelően méretezett darabok összeállítása után biztosak lehetünk abban, hogy egy biztonságos és tartós szerkezetet alakítottunk ki.

 

Továbbá számos forma, szín és anyag közül is választhatunk. Ezek közös jellemzője az, hogy tartós és esztétikus megoldást kínálnak. Valamit nemcsak arra alkalmasak, hogy az otthoni belső élettér meghosszabbításaként funkcionáljanak, hanem akár nyitott autóbeállóként is hasznosíthatjuk azokat./X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek