2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Kis körkép a válaszfalakhoz szükséges építési anyagokról

Kis körkép a válaszfalakhoz szükséges építési anyagokról

Amikor abban gondolkodunk, hogy valamit változtatni kellene az otthonunkon, nagyon sokféle feladatot érdemes elvégeznünk már azelőtt, hogy fejest ugranánk a kivitelezésbe. Az első persze az ötlet megszületése, aztán a tervezés, amihez azzal is tisztában kell lennünk, hogy milyen anyagokat szeretnénk használni hozzá.

Az építési anyagok kiválasztása

Egyáltalán nem mindegy, hogy miből szeretnénk az elképzeléseinket megvalósítani. A Józan Kft. építési anyag kínálatában is láthatjuk, hogy egyrészt többféle lehetőségünk adódik, másrészt nagy valószínűséggel más hozzávalókra is szükségünk lesz. Mit is jelent ez pontosan?

Például egy válaszfal vagy egy tetőtér beépítése esetében is ki kell választanunk egyrészt magát a falazóelemet, például az Ytong válaszfal elemeket vagy mondjuk az OSB lapot. Ezzel ugyanakkor még nem végeztünk, mert egyéb anyagokra is szükségünk lesz, mint amilyenek a zsákos termékek. Ilyen lehet a glett vagy a vakolat, a javítóanyag, a kenhető szigetelés, a falazóhabarcs vagy a cement.

Nagyon fontos, hogy mindig azokat a termékeket válasszuk ki, amelyek kompatibilisek egymással. Körültekintően mélyedjünk el a gyártói, forgalmazói javaslatokban, hiszen ezúttal valóban hosszú távban kell gondolkodnunk, azaz abban, hogy a kialakított elképzelések megállják a helyüket akkor is, ha hosszú időn keresztül szeretnénk alkalmazni őket!

Egy válaszfal felépítése

Az a helyzet, hogy igen gyakran születik igény arra nézve, hogy különböző okokból kifolyólag új falakat húzzunk fel az otthonunkban. Ilyenkor természetesen többféle szempontot is figyelembe kell vennünk. A gyorsaság, valamint a könnyű kezelhetőség is kiemelt szempont, valamint olyan tényezőkre is figyelmet kell fordítanunk, hogy mekkora súlytöbbletet eredményez majd az új építmény a födémnek.

Éppen ezért javasolt, hogy olyan építőelemeket válasszunk, amelyek könnyedek, s nem jelentenek ebből a szempontból sem akadályt. Ilyen lehet a gipszkarton, az OSB vagy az Ytong falazóelem.

A komfort mindenek előtt!

Amikor például egy szobát szeretnénk két részre osztani, például azért, mert életünk értelmei abba a korba kerültek, hogy jól jönne némi elvonulási lehetőség, akkor a válaszfal lesz a megoldás. Ilyenkor amellett, hogy szeretnénk gyorsan, könnyen és olcsón kivitelezhető falról gondoskodni, az is kiemelt jelentőséget kap, hogy a hangszigetelés is megfelelő legyen.

Hogy megfelelhessünk ennek az elvárásnak, válasszunk olyan anyagokat, amelyek annak ellenére, hogy csak kevés teret vesznek el a helyiségből, mégis képesek arra, hogy valóban értékes magánszférát teremtsenek. Éppen ezért ne feledkezzünk meg a hangszigetelésről sem, amit ma már kedvező ár-értékű anyagokkal, például üveggyapottal is teljes mértékben meg tudunk valósítani. Gondoljuk át tehát alaposan, hogy mi mindenre van szükségünk, mielőtt nekiállunk a kivitelezésnek!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…