2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Amire érdemes odafigyelni chiptuningnál és amiért nem kell felháborodni

Amire érdemes odafigyelni chiptuningnál és amiért nem kell felháborodni

A chiptuning nagyon felkapott téma autós körökben. Sokan keresik a választ arra, hogy hova érdemes vinni az autót chiptuningra. Az ilyen kérdések alatt jellemzően rengeteg komment jelenik meg a közösségi média felületein.

A sok segíteni akaró személy és a vélemények között szinte lehetetlen eligazodni. Gyakorlatilag az összes létező releváns szervizt felsorolják, így a kérdező semmivel nem került közelebb a megoldáshoz. Ez nem volt mindig így, ugyanis 10 évvel ezelőtt jóval egyszerűbb volt megválaszolni a kérdést, hiszen akkor még alig voltak a piacon olyanok, akik tudtak chiptuningot csinálni.

Körülbelül 3-4 évvel ezelőtt nőtt meg drasztikusan a chiptuningosok száma, nem ritka jelenség, hogy egy városban akár ketten is nyújtanak ilyen szolgáltatást és azt is ki lehet jelenteni, hogy már lassan nincs olyan város vagy falu, ahol ne lenne valaki, aki tud chiptuningot csinálni.

Jó munkához ebben az esetben is idő kell

Ha az ember chiptuningra adja a fejét, akkor sok mindent mérlegelni kell. Sok esetben bizony sok időt kell ráfordítani a vevő által kért beállítások eléréséhez. A szervizek általában nem jótékonysági intézmények, ezzel nem árt, ha minden vevő tisztában van. A kért beállítás ára arányosan növekszik a ráfordított idővel. Előfordulhat, hogy az időtényező miatt a kért beállításokért majdnem fele annyit kell fizetni, mint amennyit az autó ér. Ennek sokan nem szoktak örülni.

Ezért érdemes a vevőnek tisztában lennie azzal az ökölszabállyal, hogy minőségi munkához idő kell, még mielőtt a szervizt mindennek elhordaná a feldúlt autótulajdonos.

Arról sem szabad megfeledkezni a chiptuningra vágyóknak, hogy ha egy benzines autó esetében történik turbóátalakítás és ezt 1-2 óra alatt megcsinálják, akkor nem biztos, hogy mindent alaposan és megfelelően beállítottak.

Amennyiben szeretnéd kihozni a maximumot az autódból, és a minőségi munka is kiemelten fontos a számodra, akkor érdemes megnézned, hogyan csinálja az AET CHIPtuning a chiptuningot.

Az előzetes módosítások nagyon fontosak

Ha az autó nem gyári, hanem vannak beszerelt alkatrészek, az további problémákat okozhat. Sokszor a tulajdonos nincs pontosan tisztában azzal, hogy mi is került bele az autójába. A szerviz semmit nem tud kezdeni az olyan kocsmai jellegű információkkal, mint hogy például 400 lóerőig jó. A megfelelő beállításokhoz szükség van a terhelhetőséggel és a paraméterekkel kapcsolatos dokumentációra.

Az autó állapota egy kardinális kérdés

Az autó állapota is nagyon fontos. Sajnos sok esetben a vevő fel van azon háborodva, hogy nem vállalja a szerviz annak az autónak a chiptuningolását, amit már gyakorlatilag csak a szentlélek tart egyben. A biztonságos beállítások elérését nem teszi könnyebbé, ha már az első mérésnél darabjaira esik a motor./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …