2022. 07. 6. szerda

Csaba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 475 HUF

A konyhai robotgépek kiválasztásának szempontjai

A konyhai robotgépek jelentőségét sokan alábecsülik, pedig ma már nélkülözhetetlenek, hiszen jelentősen megkönnyítik és lerövidítik a sütés-főzés előkészületeit.

Bár kevesebb figyelem irányul rájuk, mint a konyhai nagygépekre, vásárlás előtt érdemes néhány szempontot mérlegelni annak érdekében, hogy a tökéletes ár-érték arányú készülék kerüljön kiválasztásra.

Funkciók

A konyhai robotgépek kínálata meglehetősen széles skálán mozog, ami a funkciókat illeti, és ez az árban is meglátszik. Az olcsóbb készülékek már 50 ezer forint alatt beszerezhetők, de a csúcsmodellek ára a 200 ezer forintot is meghaladhatja. Ezért az ideális robotgép kiválasztása előtt érdemes átgondolni, hogy milyen gyakorisággal és milyen munkafolyamatok elvégzésére szeretné majd használni a készüléket.

A belépő kategóriájú modellek kiválóan alkalmasak aprításra, szeletelésre, mixelésre és habverésre. Ha gyakran süt, akkor a tészták keverésére és dagasztására is alkalmas típus mindenképpen jó döntés lehet.

A csúcsmodellek – a fentieken kívül – általában alkalmasak gyümölcslevek préselésére, húsdarálásra, de akár a burgonyát is szabályos hasábokra vágják.

Teljesítmény és kapacitás

Hogy hány wattos egy konyhai robotgép, az sokat elárul a készülék használhatóságáról. Minél nagyobb ugyanis a teljesítménye, motorja annál jobban bírja majd a gyakori vagy huzamosabb ideig tartó működtetést. A teljesítmény nagysága azt is jelzi, hogy milyen könnyen birkózik meg keményebb magvak aprításával vagy nagyobb mennyiségű tészta keverésével.

A robotgépek kapacitását ezenkívül a keverőtál nagysága határozza meg. A 4 liter körüli tálak 1000 W-os teljesítménnyel párosulva már egy négytagú család számára ideálisak lehetnek, de ha gyakran hív vendégeket, akkor ennél nagyobb kapacitásra is szüksége lehet.

Minőség és anyaghasználat

A minőség és az anyaghasználat a konyhai robotgépeknél is összefügg. A fémvázzal és tartozékokkal felszerelt készülékek általában ellenállóbbak, tartósabbak. Ráadásul a rozsdamentes acéltál és kiegészítők is könnyebben tisztíthatók, így higiénikusabb használatot tesznek lehetővé. Fontos, hogy a konyhai robotgépek közül érdemes azokat a típusokat keresni, amelyek tartozékai mosogatógépben is tisztíthatók.

Az alkatrészek esetén nem csak a strapabíró kialakítás fontos, de a funkcionális elemek gyors és egyszerű összeszerelhetősége is, hiszen ez nagyban befolyásolja a készülék használhatóságát.

Amennyiben konyhai robotgépek széles választékára kíváncsi, mindenképpen látogasson el a Trikolor.hu weboldalára, ahol a különböző árkategóriájú modellek mellett részletes termékleírások is segítik a megfelelő készülék kiválasztását./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum