2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

ZsÖK programajánló július 24–31.

Varázsóra – Megrázó kísérletek

Időpont: július 26. 15.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Látogatóközpont – 24-es terem
Vidám és hajmeresztő kísérletek az elektromosság és indukció témaköréből, az ártalmatlan szikráktól a „maguktól” világító fénycsövekig. Állandó fellépőnk Elektrozi, kinek haja szála sem görbül a veszélyes villámoktól.
Garantáltan megrázó élményben lesz részünk!
https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/varazsora-megrazo-kiserletek-2023

Hild Music Garden: Hét Hat Klub
Időpont: július 27. 19.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza
A zenekar a budapesti undergroundban született, ahol a romkocsmabeli art-punkok, nemzetközi nomádok és a táncházjáró zsiványok találkoznak. A Hét Hat Club utcazenészei bejárták Európát, Észak-, Közép- és Dél-Amerikát. Hangzásukhoz színes ritmusokat, stíluselemeket gyűjtöttek össze, hogy visszahozzák modern formában a magyar és kárpát-balkáni népdalokat. Kjartan Code – az amerikai flegma – sajátos dalszövegei mellett énekel angolul, magyarul, románul, spanyolul, törökül. A zenei stílusukat gyakran úgy emlegetik, mint: gyp-hop, maneleton, turbo folk jazz.
https://www.pmh.hu/programok/hild-music-garden-het-hat-klub

Pirogránit esték: Karthago
Időpont: július 27. 20.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar (Esőhelyszín: E78 – Koncertterem)
A zenekar az 1980-as évektől Magyarország és Közép-Európa egyik legnépszerűbb rockegyüttese. Különleges, úgynevezett amerikai típusú west coast zenéjükkel, amely kemény rockalapra dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból áll, 1979-től, néhány hónap alatt valamennyi slágerlistát meghódították. A zenekar első nagylemeze Karthago címmel, 1981-ben jelent meg, és 178 000-es rekord példányban fogyott el. Az első lemezt több hasonlóan sikeres stúdióalbum követte, valamint koncertlemezek, számtalan kislemez és rádiófelvétel. Összesen kb. 6000 koncertet adtak fennállásuk alatt.
https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/pirogranit-estek-karthago

Püspökök, pasák és vezírek – új tematikus séta
Időpont: minden szombaton 16.00
Helyszín: Középkori Egyetem
Új tematikus helytörténeti sétánk résztvevői a középkori és török kori Pécs világát ismerhetik meg! A séta a Középkori Egyetem kiállításán kezdődik, ahol megismerhetjük az első hazai egyetem alapításának hátterét és a középkori intézmény működését. Megtekintjük az Aranyos-Mária kápolna festett szobordíszeit és az egykori Szulejmán dzsámi érintésével lesétálunk Memi pasa fürdőjének romjaihoz, mely akkor a szépítkezés, a pletykák és az üzleti megbeszélések színtere volt. Végül unokája, Jakováli Hasszán pasa dzsámija felé vesszük utunkat. Magyarország egyetlen minarettel rendelkező és teljes épségben fennmaradt török imahelyén megcsodálhatjuk az iszlám építészet jellegzetességeit.
https://www.kozepkoriegyetem.hu/programok/puspokok-pasak-es-vezirek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

május 20–27. Zsolnay táncházak: Vizin táncház május 24. 19.00 Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem A Vizin Zenekarral mulathat az, aki a hó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…