2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

ZsÖK programajánló április 22–29.

Művészettörténeti szabadegyetem I. – A 20. század
Művészetek és Irodalom Háza, Eck Imre terem
április 22. 18.00

4. előadás: A művészet új feladatai és azok csapdái. A konstruktivizmus
Az előadást DR. AKNAI TAMÁS muzeológus és művészettörténész, egyetemi tanár, a Janus Pannonius Múzeum volt művészettörténeti osztályvezetője, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának volt dékánja, valamint az Amszterdami Egyetem és az Indianai Egyetem vendégprofesszora tartja.
https://www.pmh.hu/programok/muveszettorteneti-szabadegyetem-2024-04-3

Egy kis esti fizika: Dr. Bugyi Beáta – A CERN-ben jártam
Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem
április 24. 19.00
A kvantum-színdinamikától a részecsketerápiáig.
A CERN az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a részecskefizikai kutatások európai szervezete. Itt található világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriuma, mely egyben a Nagy Hadronütköztető és a World Wide Web születési helye.
A szervezet történetén és működésén túl a részecskegyorsítók és részecskedetektorok működéséről, valamint az elemi részecskék világáról lesz szó az előadásban, majd fontos kitérőt teszünk a részecskefizika orvosi alkalmazási területeire (MRI, PET, hadronterápia).
Látványos kísérleteknek lehetünk tanúi: részecskéket és ködkamrát építünk.
https://www.pmh.hu/programok/egy-kis-esti-fizika-dr.-bugyi-beata-a-cern-ben-jartam

Egy Életem – Grecsó Krisztián (életrajzi stand-up est)
Zsolnay Negyed – E78 – színházterem
április 25. 19.00
Az EGY ÉLETEM sorozatban híres művészek mesélnek az életükről, a számukra meghatározó pillanatokról és történetekről. A forgatókönyvet itt valóban az élet írja.
Grecsó Krisztián napjaink talán legnépszerűbb írója. Ezen a jókedvű estén csak magáról fog mesélni. Leginkább arról, hogyan válhatott belőle egyáltalán író. A szegvári gyerekkorról, a béna csajozásokról, a megmosolyogtató művészi kísérleteiről a néptánc, a festészet és a könnyűzene területén. Majd az első tétova irodalmi lépéseiről, amelyek lassan elvezették a Pletykaanyu kötet botrányáig. De az est folyamán szóba kerül magánélete, házassága, betegsége, lányuk örökbe fogadása és sok minden más is, ami személyiségét formálta.
https://www.e78.hu/programok/egy-eletem-grecso-krisztian-eletrajzi-stand-up-est

Zsolnay táncházak: Vizin táncház
április 26. 19.00
Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem
A Vizin Zenekar áprilisban is a húrok közé csap; velük mulathat az, aki a hónap utolsó péntekén ellátogat a Zsolnay Negyedbe.
A zenét Sándor Márk, Tenzlinger Kristóf, Balogh Máté, Maczkó Gergő, Jeránt Márk, Horváth Márton, Sztanics Anna, és Vizvári Zoltán szolgáltatják.
A táncok megtanulásában Vélin Veszna és Sztanics Balázs segít.
https://www.e78.hu/programok/zsolnay-tanchazak-vizin-tanchaz-2024-04

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

május 20–27. Zsolnay táncházak: Vizin táncház május 24. 19.00 Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem A Vizin Zenekarral mulathat az, aki a hó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…