2023. 09. 26. kedd

Jusztina
1 EUR 391 HUF
1 GBP 450 HUF

Zarándoklás a békéért, Böjte Csaba Testvérrel Budapesten és környékén

November 12-én különleges zarándokútra hívják az érdeklődőket, amely során a békéért imádkoznak. A Mária Rádió és Mária Út által szervezett beavató zarándoklathoz a Mozgalom a Kárpátaljai Szülőföldért is csatlakozott, a szervezők meghívására Böjte Csaba Testvér is a kezdeményezés mellé állt, és szentmisét tart 12 órakor Makkosmárián.

Nehéz időket élünk, amit tehetünk, hogy hiszünk, és imádkozunk a békéért. Rengeteg kárpátaljai ember a háború kitörését követően Magyarországon próbálta megtalálni számításait a jövőre nézve, biztosítva magának és családjának a békés helyszínt.
Mindennap meg kell harcolnunk a lelki szomorúsággal és fájdalommal. Épp ezért érzett késztetést arra a Mozgalom a Kárpátaljai Szülőföldért, hogy csatlakozzon a Mária Rádió és Mária Út által szervezett beavató zarándoklathoz. A meghívásnak Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes is eleget tesz, jelenlétével megtiszteli az utat november 12-én, mivel számára is prioritás a béke.
Miért szürkeséges ez? Mert az embernek kell a hit, kell az Isten. Akkor is kell, ha ez még számára nem tudatos, de lelkében, szívében érzi. A zarándoklás ajtót, ablakot nyit a Lélek világa előtt. A rohanó mindennapokban a természetben való sétálás, lelki feltöltődés segít a nehezebb hétköznapok leküzdésében. Szükségünk van rá mindnyájunknak, gyerekeknek, felnőtteknek és időseknek egyaránt.

Útvonalterv (Budapest): Szent Anna-kápolna – Makkosmária – Máriaremete

Tervezett táv kb. 13-15 km.

A zarándoklaton részt vesz a Tanítsunk Magyarországért program csapata is, hogy az általuk mentorált gyerekek számára továbbadják a béke fontosságát az emberi élet értékét.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Az esemény regisztrációhoz kötött: regisztrációs linkek:

  1. https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc2d2rta…/viewform
    2. https://docs.google.com/…/1FAIpQLScUrVYardUdu0…/viewform

Programtervezet:
10:00 – gyülekező és regisztráció a Szent Anna réten, az Anna kápolna előtt (Budapest).
10:30 – eligazítás, köszöntő, indulás.
12:00 – Szentmise Makkosmárián, Böjte Csaba Testvérrel.
13:00 – zarándoklat folytatása.
14:00 – ebédszünet Budakeszin.
14:30 – közös himnusz éneklés a Magyar Nemzeti Himnusz szobor előtt, majd indulás tovább.
15:30 – rövid megálló a Tót asszony sírjánál Nagy-Hárs-hegy lábánál.
17:30 – végállomás Máriaremetén a Kisboldogasszony Bazilikánál.

Részletesen az útvonal: A Szent Anna-kápolnától DDNy irányban, a lila M úton indulnak, fél km után keresztezik a résztvevők a Gyermekvasutat. A lila M jelen Makkosmáriára mennek, kb. délre odaérnek, ahol Böjte Csaba Testvér szentmiséjén lehetnek jelen. 13 órakor indulnak tovább végig a lila M-en, miután elénekelték a Fogolykiváltó Mária éneket. Budakeszit kb. 14 órakor érik el, itt rövid pihenő és ebédszünet. 14.30-kor tovább a lila M-en. Megállnak a budakeszi Himnusz szobornál, és a Kátay Zoltán dallammal eléneklik a Himnuszt. Szépjuhásznéhoz érnek 15 óra körül. A Tót asszony sírjához 15.30-ra érnek. Innen kb. két óra Máriaremete. Keresztezik a Nagykovácsi utat, majd a Hűvösvölgy nyugati szélénél Pesthidegkútra érnek, rövidesen Náncsi néni vendéglője mellett mennek el. A körforgalomban a Zsíroshegyi úton mennek tovább. Itt már együtt fut a lila és a kék M. Balról elhagyják a Szeleczky kápolnát, majd jobbról a Máriaremete Szentkutat, ahol jobbra fordulva és követve a lila és kék M utat 18 óra előtt elérik a máriaremetei a Kisboldogasszony Bazilikát, a célt. A hazautazást mindenki maga szervezi.

Útközben énekelnek, beszélgetnek, elmélkednek, ismerkednek, imádkoznak, elcsendesednek.

Rövidített útvonal a gyerekek számára: Szent Anna-kápolna – Makkosmária – Budakeszi

A közös himnusz éneklés után, számukra be is fejeződhet a program.

Az ellátásról: Minden kedves (leendő) zarándok hozzon igénye szerint hideg ételt-italt. A felszerelés egy napra nem kíván sok mindent. Legfontosabb a kényelmes, bejáratott túracipő, réteges öltözék, esőre készültség és a víz. Mindenki saját felelősségére vesz részt bármilyen zarándoklaton, ezen is.

Költségek: nincs részvételi díj. Nincs díjazás. A zarándokvezetők is önkéntes szolgálatot végeznek. Énekeskönyvet mindenki kap.

 

Mozgalom a Kárpátaljai Szülőföldért

2019 óta azzal a céllal működnek, hogy a Kárpátalján élőket a szülőföldön való maradásra és boldogulásra buzdítják, segítik. Fő feladatuk Kárpátalja népszerűsítése, sokszínűségéből fakadó szépségének bemutatása. A legnagyobb eseményük a Kárpátaljai Szülőföldön Maradás Napja, dátuma október 26., melyből hagyományt szeretnének teremteni. Immáron háromszor sikerült megvalósítaniuk az elképzelést, az idei évben a háború következtében nem tartották meg. Rendezvényük fővédnöke: Böjte Csaba Testvér, ferences rendi szerzetes.

Alapítója, elnöke: Simon Dominika. A tagokat főként fiatalok, egyetemisták, főiskolai hallgatók képzik.

A háború kitörését követően számos kárpátaljai keresett menedéket külföldön, jobb esetben Magyarországon. Mindnyájunknak fontos a szülőföld, nagy kihívás a jelenlegi helyzet, főleg a férfiak számára, akik haza sem utazhatnak. Sajnos, amit csak tehetünk, hogy hiszünk a békében. Együtt erősebbek vagyunk, és lelki támaszt nyújthatunk egymásnak.

További információ: https://www.facebook.com/events/1497973390674918?ref=newsfeed

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek