2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Váli Dezső kiállítása a Kálmán Makláry Fine Arts Galériába

Váli Dezső — Válogatás a Horn-Gyűjteményből

Lenyűgöző kiállítással tiszteleg a Kálmán Makláry Fine Arts galéria az idén 80 éves Váli Dezső festőművész munkássága előtt. Váli különleges világába a Horn-gyűjteményéből válogatva kapunk bepillantást. A közel 30 bemutatásra kerülő műalkotás felöleli a mester teljes életművét a korai avantgárd daraboktól, a zsidó temetős képeken keresztül az ikonikus műtermekig.

A kiállítás sajátossága egyrészt, hogy a kiállítótér bármely pontjáról nézve a mennyiségre is gazdag anyagot, a látómezőnkben mindig együtt vannak a különböző korszakok, motívumok, színek, a teljes Váli-féle szimbólumvilág. Másrészt attól is egyedülálló, hogy a festmények néhány darabjától eltekintve, most először láthatja azokat a nagyközönség. A 2000-es évek elején létrehozott alkotások Váli műterméből egyenesen a Horn-gyűjteménybe kerültek és a jelenlegi tárlaton kerülnek a nyilvánosság elé.

A kiállítás kurátora, dr. Hidvégi Áron Arnold véleménye szerint a látogató megdöbben a képek erején, a művészet nagyságán és szépségén. Váli életművében nincsen semmi feleslegesség: a művész minden ecsetvonása a maga idején a tökéleteshez ér.

Kurátor: dr. Hidvégi Áron Arnold

A kiállítás hétfőtől péntekig látogatható 10 és 18 óra között. A belépés ingyenes.

Kiállítás helyszíne: Kálmán Makláry Fine Arts galériában (1055 Budapest, Falk Miksa u. 10.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

UNESCO NEMZETKÖZI JAZZNAP 2024.
A hazai kezdeményezésű Jazznap.hu, az UNESCO Nemzetközi Jazznap megünneplésére rendezett koncertfolyam idén újra számos helyen látogatható! Herbie Ha…

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…