2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Téma az arttérben: a bátorság

Indul az Arttér-találkozások új évada. A közösségépítő programsorozatnak a Művészetek Háza kávézója ad otthont. A 2022-es év első felében a beszélgetések hat epizódját tervezik és olyan erényekről szólnak majd, amik nélkül a világ nem működik, ezek között elsőként február 2-án 17 órától a bátorság, majd a kedvesség, kitartás, büszkeség, önfeláldozás és a kompromisszumkészség a téma.

A bátorság témakörét Jernei Péter cserkészvezető, közösségszervező kezdi boncolgatni, aki a cserkészek alaptörvényéből idézve a bátorság definíciójával érkezik a beszélgetésre. Jelen lesz Nagy Géza őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság miskolci irodavezetője, aki egy katonaember bátorságáról beszél. Lehoczki László a Spider Mentőcsoport vezetője, aki sorra megjárta a világ katasztrófa sújtotta övezeteit és az életét kockáztatva segített a bajbajutottakon olyan kihívásokról számol be, amelyek teljesítése közben inkább a vakmerőség, mint a bátorság határait feszegette.

Nagy Bendegúz építészmérnök, világutazó kerekesszékben szerzi élményeit a világ távoli, eldugott részein – nem veszélytelenül. Beszámolója mellé pedig ad hoc kiállítással készül fotóiból. Speciális képeket hoz arttérbe Dombóvári Tibor világhírű búvárfotós is, aki a tengermély kiszámíthatatlan közegében alkot és talál kihívásokra. A képek mellé pedig lélegzetelállító storyk is járnak. Nemcsak a cápáktól „illik” persze félni a nagy vizeken. Veszélyes az oroszlán ketrecébe nyúlni. Veres Tamás, a Miskolci Vadaspark gyűjteményi vezetője arról számol be, mennyire vakmerő a látogatók zöme, milyen meghökkentő esetek fordulnak elő az állatkertben. Interaktív jelenlétet kínál Püspöki Péter, a Montázs Drámapedagógiai Egyesület vezetője arttérben, aki „megmozgatja” kicsit a közönséget.

Bátorságpróba lehet persze megküzdeni belső vívódásainkkal is, de akár vállalni valami extrém viseletet. Kishonthy Csilla stílustanácsadó ennek szélsőségeit vetíti elő. Így biztosan szó lesz a kalapviselésről is, sőt arra buzdítják a szervezők a közönséget, hogy érkezzenek fejfedővel, hiszen ma már ritka viselet és ez lehet a közösség extrém vállalása arttérben.

Nem kell majd a kulturális kóstolóról sem lemondani az évad első közösségépítő programján. A Miskolci Nemzeti Színház művészei gondoskodnak az illő produkcióról. A Művészetek Háza kávézója pedig a témához igazodva kínál majd gasztroélményt a közönségnek.

Minden hónap első szerdáján arttérben a szellemi felüdülés lehetőségét kínálja barátkozással és szórakozással egybekötve a szervező BluePixel Kommunikációs Produkciós Iroda és a házigazda Czikora Ágnes szerkesztő-műsorvezető! Jó hangulatú, kötetlen találkozópont az arttér, ahová kortól, nemtől, foglalkozástól és vallási hovatartozástól függetlenül bárki jöhet. Garantáltan politikamentes övezet és remek szórakozást ígér!

Több információ az eseményről: artter.hu és https://www.facebook.com/arttermiskolc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek