2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Táncbemutató

A Miskolci Nemzeti Színház Tánctagozatának második táncbemutatója a Rómeók és Júliák, melynek premierje április 15-én lesz 19 órakor a Játékszínben. A táncjátékot Krámer György koreografálja, aki így vall az előadásról: „Az előadásban rendkívüli intimitásra törekszem. Mert ha van valami, ami ma hiányzik az életünkből, a szerelemből, akkor az a bensőségesség, az egymásra hagyatkozás melegsége.”

 

 

 

RÓMEÓK ÉS JÚLIÁK

táncszínházi játék

egy részben

 

 

Júliák   BALOGH BORCSA

HANDA DALMA

SZALAY OLIMPIA

VARGA RENÁTA

 

Rómeók    FŰZI ATTILA

GÁL LÓRÁNT

KRÁMER GYÖRGY Harangozó-díjas

LUKÁCS ÁDÁM

MURESAN AURÉL

 

Díszlet-jelmez:                              ZEKE EDIT

Zenei montázs:                              FANDL FERENC

Zenei munkatárs:                           SZAKÁCS SÁRA

Koreográfus asszisztens:               BALOGH BORCSA

Rendezőasszisztens – Ügyelő:      KRISTON SZABOLCS

 

 

Koreográfus-rendező:

KRÁMER GYÖRGY

Harangozó-díjas

 

Azért szerepel a címben Rómeó is és Júlia is többes számban, hogy jelezzem: senki ne Shakespeare-adaptációra számítson. Azt jelzem ezzel: nem egy szerelmespárról lesz szó. A Rómeó és Júlia szókapcsolat ürügy, mézesmadzag. Csomagolás. Ez a drámacímre utalás azonban egyvalamit biztosan mond: a szerelemről fogunk szólni. És ha már Shakespeare az ürügy, azzal azt is mondjuk: nem beteljesült és harmonikus szerelmi történeteket kívánunk elmesélni. Hanem…

Arról szeretnék szólni, mit gondolok én a férfi-nő kapcsolatról. A szerelem bensőségességéről. A 21. századi, áttekinthetetlen kommunikációs katyvaszban akarom megvizsgálni, hová-mivé fejlődhet a fiatalok szerelme. Aligha hiszem, hogy olyan szép és magasztos véget érhetne, mint Shakespeare drámájában. Ma a romantikus, hősies, mindent magával ragadó szerelem, a csalódás, a kudarcok pályáján inkább a megúszásra játszunk. Ha beteljesül a szerelem, akkor is, ha kiüresedik és véget ér, akkor is. Valóban ilyen? És ha ilyen, akkor milyen is a szerelem ma? (Krámer György koreográfus)

 

Bemutató:

2010. április 15. 19 óra

Miskolci Nemzeti Színház

Játékszín

A fotókat Bócsi Krisztián készítette.

 

Táncbemutató Táncbemutató Táncbemutató Táncbemutató

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek