2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Magyar dráma napja a színházban

Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója 1883. szeptember 21-én volt a Nemzeti Színházban. Ennek emlékére ünnepeljük országszerte a Magyar dráma napját ezen a napon azzal a céllal, hogy jobban megismertessük a hazai drámairodalom értékeit a közönséggel. Az elmúlt évben Spiró Györggyel találkozhattak a nézők a Miskolci Nemzeti Színházban, Lévay Adina rendező pedig az Éjjeli menedékhely című színmű előkészületeibe vezette be az érdeklődőket a Magyar dráma napján. Idén is hasonlóan izgalmas, és egyszersmind tanulságos programokkal várjuk a dráma és a színház szerelmeseit.
Ebben az évadban a színház vendége A mindenlátó királylány című mesejáték szerzője, Gabnai Katalin színikritikus, író, a hazai drámapedagógia jelentős alakja, aki tévé- és rádiójátékok mellett több gyerekdarabot is írt, melyek témáját legtöbbször a magyar népköltészetből merítette. 14.30-kor a Játékszínben találkozhatnak vele és az előadással az érdeklődök.
A Magyar dráma napján az érdeklődők bekukkanthatnak A mindenlátó királylány című mesejáték, valamint a Menyasszonytánc című klezmer musical próbájába. A mesejátékot Seres Ildikó rendezi, Jávori Fegya–Miklós Tibor–Kállai István–Böhm György musicaljét pedig Halasi Imre állítja színpadra.
Szeptember 21., 10 óra, Nagyszínház (Menyasszonytánc), szeptember 21., 11 óra Kamaraszínház (A mindenlátó királylány)
A Magyar dráma napja programjai ingyenesek, jegyek korlátozott számban a jegyirodában igényelhetők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…