2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Jó zene, szerelmes versek – és egy eredeti Vizsolyi Biblia

Kellemes zene és szerelmes versek egy gyönyörű kertben, valamint – többek között – egy eredeti Vizsolyi Biblia a muzeális könyvtárban. Ezt kínálja a szellemnek és a léleknek a Múzeumok éjszakáján a Lévay József és a Szabó Lőrinc Könyvtár. De a test sem marad táplálék nélkül…

Mini jubileum köszönt idén a Doleschall-kúriában található két könyvtárra: ez az 5. év, amikor csatlakoznak a Múzeumok éjszakájához. Tehetik, hiszen a Lévay József Muzeális Könyvtárban számos különleges, régi kiadvány található – ebben az évben az egyik legféltettebb kincsüket is bemutatják a látogatóknak: egy eredeti Vizsolyi Bibliát. Szombaton este fél 7-től óránként indul vezetett csoport a könyvtárban, a résztvevők természetesen sok más érdekességgel is találkozhatnak a gyűjtemény megismerésekor.
A könyvtárak közelmúltban megújult kertjében ezen az estén is megtekinthető a Doleschall Emlékherbárium, de ott vezetés most nem lesz – máskor minimum 4-5 fős csoportok kérhetik –, hiszen a Múzeumok éjszakáján a zene uralja majd a kertet. Este 6 órakor kezdődik a program, a színpadon a Verszenekar, a ClaXoTon Quartet, Zsekov Mónika és zenész barátai, az Ildi Rider és a Vaultage zenekar követi egymást.
A könyvtár azonban nem tagadhatja meg önmagát! Mivel Szent Iván éjszakája a szerelmeseké, a Múzsák Kertje Alapítvánnyal összefogva szerelmes versek mondására hívnak mindenkit! A szerelmesvers-maraton rögtön a megnyitót követően útjára indul egy meglepetéssel – és azután, a zene szüneteiben mindenki lehetőséget kap arra, hogy elmondjon egy verset a szerelemről a szerelmének – és mindenkinek.
A hagyományokhoz híven a könyvtár most is vendégül lát minden érdeklődőt egy szelet lilahagymás zsíros kenyérre, egy pohár hűsítő italra – és lehetőséget biztosít arra, hogy ezen a különleges éjszakán mindenki jelképes összegért iratkozhasson be Miskolc könyvtáraiba.

Zenei programok a könyvtár kertjében
2016. június 25., szombat
18.00    Megnyitó
18.05    A szerelmesvers-maraton indítása
18.15    Énekelt versek a Verszenekar előadásában
19.15    ClaXoTon Quartet műsora
20.30    A négy évszak – Zsekov Mónika és zenész barátai előadása
21.45    Ildi Rider zenekar
23.00    Vaultage zenekar

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek