2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Humoristák szövetsége: zenés kabaré két részben

bemutató: 2010. július 2.
Nyári Színház

„Én, Főorvos Úr, soha nem lehetek őszinte, én színész vagyok, komédiás, még annál is rosszabb – komikus. Nekem egész életemben mindig hazudni kellett. Mert minél jobban tudok hazudni, annál nagyobb a sikerem, Képzelje el Főorvos Úr, mi lenne abból, ha én véletlenül egy este igazat mondanék a színpadon? Nem azt, amit a szerepem diktál, hanem azt, ami a szívemen fekszik. Úgy kitálalnám magamból!… Képzelje, milyen botrány lenne… Nem kérem, nekem akármilyen rosszkedvem van, vicceket kell mondani. És néha milyen rossz vicceket… De hiába, el kell mondani, hogy nevessenek rajtam. Mi az, hogy nevessenek?… Hogy röhögjenek!…Kedves Főorvos Úr, az én életem csupa hazugság volt. Aztán engem soha nem is vettek komolyan. Énrám mindenki azt mondta a családban: Nem lesz ebből a gyerekből ember, csak színész!”

Az előadás szerkesztője és rendezője, a budapesti Katona József, és a Nemzeti Színház egykori kiváló művésze, Benedek Miklós remek humorú magyar szerzők örökzöld művei közül válogatott. Régi nagy kedvence a pesti kabaré, ez a sokszínű, és máig aktuális műfaj, így most is a legjobbak közül válogatott. Az előadásban Békeffi László, Darvas Szilárd, Demeter László, Gábor Andor, Karinthy Frigyes, Kellér Dezső, László Miklós, Lőwy Árpád, Molnár Ferenc, Nóti Károly, Szép Ernő és Vadnai László sorai hangzanak el, és hívja könnyed időutazásra Önöket, nézőket. Egy este erejéig elrepíti Önöket az 1910-20-as évekbe, a kabaré fénykorába. Az alkotók felhőtlen szórakozást, egy kis muzsikát és sok-sok nevetést ígérnek – és tudjuk róluk: betartják a szavukat.

Szereposztás

BODOR NÉMETI GYÖNGYI
JANCSÓ DÓRA
SZIRBIK BERNADETT
BŐSZE GYÖRGY
KIS DOMONKOS MÁRK
MOLNÁR SÁNDOR TAMÁS
SZIRTES GÁBOR
Jászai-díjas
VIDA PÉTER

Díszlet- jelmeztervező: BOZÓKI MARA
Zenei vezető: REGŐS ZSOLT
Mozgás: SZABÓ ANDREA
Ügyelő: LICHTENSTEIN PÁL
Súgó:
Rendezőasszisztens: KRISTON SZABOLCS

Rendező:
BENEDEK MIKLÓS
Jászai-díjas, Érdemes művész

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…