2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Önfeláldozás vagy áldozat

Nagy érdeklődés mellett, zsúfolt teltházzal indult Arttér-találkozások első programja a Művészetek Háza kávézójában a Bátorságról. A második est az ÖNFELÁLDOZÁS VAGY ÁLDOZAT / beszélgetések olyan erényekről, melyek nélkül a világ nem működik / témájában március 2-án szerdán 17 órától lesz.

A vendégek között Dr.Várhelyi Krisztina, a támogató Éltető Lélek Alapítvány képviselője, aki egy miskolci misszionárius áldozatvállalásáról beszél. Kelemen Didák egykori cselekedetei nemcsak saját korában jelentettek hatalmas önfeláldozást, de hatnak ma is. Arttérben jelen lesz Dr. Lubinszki Mária, a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete tanszékvezető egyetemi docense és Pócsi Orsolya, a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete oktatója, akik az emberi magatartásformákat vizsgálják és a transzgenerációs örökség oldására fókuszálnak. Doszpoly Orsolya a Miskolci Áldozatsegítő Központ és az éjjel-nappal hívható 0-24 órában működő Áldozatsegítő Vonal koordinátora  arról beszél majd, milyen segítség kínálkozik az áldozatok számára. Simkó Imre a BAZ Megyei Rendőrfőkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya vezetője gyakorlati példákkal készül a rendőrség „archívumából”. A segítő szerveződések közül pedig képviselteti magát a Szimbiózis Alapítvány elnöke, Jakubinyi László révén. Szalánczi Beáta a Mellrákinfó Borsod és más alapítványok tagja egy nagy betegséget követően értékelte át az önfeláldozásról vallott nézeteit. Ezt a meghatározó helyzetet boncolgatja arttérben, ahogy több sokgyermekes családot alapító és működtető szülő is  foglalkozik majd a kérdéskörrel. A művészeteket is segítségül hívjuk a téma kibontásához. Czakó Julianna, a Miskolci Nemzeti Színház művésze Thália háza közelgő Nóra (Babaház) előadásáról beszél és hoz szemelvényt a darabból. Izgalmas bükki borokat kóstolhat majd a közönség a Sándor Zsolt Organikus Pincészet felajánlásával  és a témát érintő kóstolót készít az alkalomra a házigazda Művészetek Háza kávézója. Izgalmas lesz! Gyertek! Jöjjenek! Szerkesztő-műsorvezető Czikora Ágnes. A program a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda projektje a Miskolci Kulturális Központ meghívására. További részletek: https://www.facebook.com/arttermiskolc vagy az https://artter.hu/ oldalon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek