2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Még R2-D2 is szamárfület kap!

Hatalmas mulatságon búcsúztathatják a nyarat a családok az ország egyik legnagyobb ingyenes gyerekfesztiválján, a pécsi Szamárfül Fesztiválon! A Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 27–29. között közel 70 programmal, köztük az Apacukával, Szalóki Ágival és a Star Wars szereplőivel vár kicsiket és nagyokat a Zsolnay Örökségkezelő NKft!

 

Szamárság lenne otthon maradni, hiszen a kínálatban szerepelnek gyermekszínházi előadások, koncertek, kézműves foglalkozások, bábszínházi darabok, tudományos-ismeretterjesztő programok, ügyességi játékok és mesekiállítás is!

 

– Tavaly sajnos a pandémia miatt nem tarthattuk meg a Szamárfül Fesztivált, így idén még nagyobb lelkesedéssel várjuk, hogy egy önfeledt, háromnapos kalanddal zárhassuk a nyarat. Ehhez minden hozzávalót megadunk a családoknak, hiszen reggeltől estig tartó programkavalkáddal készülünk – számolt be Bleszity Péter, a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

 

Olyan gyerek-kedvencek adnak koncertet, mint az Apacuka, Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Szélkiáltó, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kolompos, vagy a Kiskalász.

 

A Csillagok Háborúja kedvelői közös fényképet készíthetnek R2-D2-val és a rohamosztagosokkal, mindezt ráadásul egy nagyméretű Star Wars-háttér előtt! Az vérbeli rajongók számára igazi kuriózum lesz a birodalmi sisakkiállítás is!

 

A kreatív, kézműves programokon örök emlékeket készíthetnek a kicsik. Részt vehetnek képeslapkészítő műhelyen, gyöngyfűzésen, origami foglalkozáson, marcipán gyurmázáson, és kipróbálhatják a nemezékszer-készítést is.

 

A mozgékonyak ne hagyják ki a gyerekvívást, a ládából készült mini hullámvasutat és a kötélpark-kalandpályát!

 

A színházi és bábszínházi előadások között szerepel többek között a Bóbita Bábszínház Dödölle című csecsemőszínházi előadása, de megismerhetjük a Sárkányölő Sebestyén vagy a Szélkötő Kalamona kalandjait is. A Bóbita Bábszínház mellett itt lesz a marosvásárhelyi Ariel Bábszínház és interaktív zenés bohócelőadást tart a Bohóc Brigád.

 

Négyszögletű Kerek Erdő címmel lesz látható a Lázár Ervin mesekiállítás, és a Bóbita Bábszínház 60 évének időbejáró kiállítása is a fesztivál során nyílik meg.

 

A fesztivál ideje alatt a Zsolnay Kulturális Negyedbe a 16 év felettiek – mind a fesztivál látogatói, mind a turisták – kizárólag védettségi igazolvánnyal léphetnek be.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

UNESCO NEMZETKÖZI JAZZNAP 2024.
A hazai kezdeményezésű Jazznap.hu, az UNESCO Nemzetközi Jazznap megünneplésére rendezett koncertfolyam idén újra számos helyen látogatható! Herbie Ha…

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…