2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Irodalmi kavalkád az Akváriumban

Egynapos irodalmi kavalkáddal ünneplik a költészet napját április 10-én a fővárosi Akvárium Klubban és az előtte lévő téren.

Először szervez irodalmi fesztivált a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a POKET Zsebkönyvek; mindhárom szervezet célja az irodalom, az olvasás népszerűsítése. Erről szól az Irodalmi Kavalkád, amely Tamási Áron születésének 125., Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulójához kötődik. Bár a rendezvény főképpen az irodalomra koncentrál, lesz koncert, gyermekprogram, színházi előadás, szabadtéri kiállítás, irodalmi beszélgetés, könyvbemutató és kézműves foglalkozás is. A POKET Zsebkönyvek negyedik születésnapját kvízzel és születésnapi esttel ünneplik a szervezők, akik több generációt megszólítva szeretnék megmutatni, hogy neves költőink, íróink műveinek ma is aktuális mondanivalója van.

A műsorfolyamban az Akvárium minden terme megtelik programokkal, többek között a Kolompos és az Aurevoir. zenekarból ismert Agócs Márton és Fejér Mihály koncertjével, a POKET új versantológiájának bemutatásával, a marosvásárhelyi Spectrum Színház és a Maros Táncegyüttes magyarországi bemutatójának számító Tamási-, valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium előadásával.

A vendégek és előadók között lesz mások mellett Varró Dániel költő, Bogdán Zsolt színművész, Berecz András énekes-mesemondó, Rubold Ödön színművész vagy A Dal televíziós műsorból ismert finalisták: Tempfli Erik és Hegedűs Bori.

Az Irodalmi Kavalkád házigazdája Juhász Anna irodalmár és Vecsei H. Miklós színművész, író.

Forrás: MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kicsiknek és nagyoknak. Játékos kedvűeknek és tudásszomjukat csillapítani vágyóknak. Csendes szemlélődőknek és azoknak is, akik nem félnek kérdezni. …

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …