2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Gyertyaúsztatással várja a Romantika Fővárosa a szerelmeseket


Három napon át a romantikáé lesz a főszerep Gyömrőn, ahol esténként több ezer színes lámpást úsztatnak a tó vizén.

Hosszú évek óta Gyömrő a romantikát kedvelők legnépszerűbb helye, ahová év közben gyakran elutaznak a szerelmespárok. Nem véletlenül, hiszen fiatalok és idősebbek kedvelt andalgóhelye a városközpontban lévő, gyönyörű tórendszert övező sok sétány és a kandeláberekkel megvilágított erdei sétaút.

Augusztus 18. és 20. között ismét (immár 11 éve) kifejezetten miattuk, nekik rendezik a Romantika Ünnep Gyömrő (RÜGY) nevű eseményt. Ilyenkor a Pest vármegyei  városkában minden a romantika, a szerelem ünnepéről szól.

Gyömrő hivatalosan is a Romantika Fővárosa címet viseli. Hosszú éveken keresztül a  RÜGY keretében egyidőben, egyszerre mondják ki a boldogító igent a párok. Eddig több mint százan házasodtak össze.

De rendeztek itt már Rómeó és Júlia erkély-jelentet, volt, hogy a retro hangulat jegyében rock’n roll zenére piros pöttyös, pörgős szoknyában ropták a lányok. Az idei évben az államalapítás ünnepéhez kapcsolódva a családok felé is nyit a város. Így a megszokott és népszerű programok – kirakodóvásár, vidámpark – mellett családi nappal is készülnek az érdeklődőknek.

Augusztus 18-án, este fél 8-tól a szabadtéri színpadon például Caramel ad ingyen koncertet a legromantikusabb dalaiból. Utána gyertyaúsztatás lesz a Tófürdőn, majd DJ. Dominique Fergeteg partyja és DJ Banffy tolja a talp alá valót.

Szombaton 14.00 órától RapJam koncertre várják a közönséget, 17.00 órától Balogh Roland akusztikus gitárkoncertje lesz az Erdei fagyizó teraszán. Majd 20.30-tól – annak is, aki lemaradt, Balogh Roland újabb koncertet ad immár a Tófürdőn.

Ezt követően 21.00 órától Nyári Károly zongorakoncertjét élvezhetik ugyanitt. Közben színes gyertyaúsztatás kezdődik. Végül 22.00 órától Dj. Zack retro zenés estje zárja a napot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek