2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Fuss és versenyezz hírességekkel az Európa-napi fesztiválon!

Illés Fanni paralimpikon, Győrfi Pál és Nagy Dani is részt vesz az eseményen

 Immár hat hónapja várandós, de a sport még most is szerves része Illés Fanni mindennapjainak. A paralimpiai bajnok úszónő általában a medencében edz, amit úgy tűnik, hogy a kis jövevény is nagyon élvez, de orvosi jóváhagyással szárazföldön is tréningezik. Május 8-án, vasárnap az Európa-napi fesztivál futóversenyén is ott lesz. Az esemény kapcsán, ahol Győrfi Pál és Nagy Dani is rajthoz áll, Fanni a születendő gyermeke lehetséges sportolói karrierjéről és a névválasztásról is mesélt.

 

Fanni és vőlegényének élete vitathatatlanul az úszás körül forog, és ez annak ellenére sem változott meg gyökeresen, hogy a paralimpiai bajnok úszónő már várandóssága hatodik hónapjában jár. Fanni úgy gondolja, hogy mivel ő jól érzi magát mozgás közben, az csakis pozitív hatással lehet a kicsire is, akinek sportolói karrierjéről is álmodoztak már.

 

„Vőlegényemnek, Álmosnak szimpatikus például a judo, de a tornát és természetesen az úszást is el tudjuk képzelni a gyermekünknek. Jó lenne, ha valamilyen olimpiai sportágat űzne majd versenyszerűen, de végső soron azért ő dönt majd. Azt azonban már most tudjuk, hogy nem szeretnénk, ha túl fiatalon napi több edzéssel terhelné magát. Arra törekszünk majd, hogy legyen gyerekkora is a sportolás mellett” – tette hozzá az úszónő, aki azt is elárulta, hogy a névválasztásban gyorsan meg tudtak egyezni párjával: egy utcatáblán látott név – amit még csak a közeli ismerősöknek árultak el – adta nekik az ötletet.

 

Május 8-án, vasárnap, a Szabadság téren Győrfi Pál is rajthoz áll az ingyenes „18 év – 18 km” – EU-s futáson. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a többi indulóval közösen indul a hazánk uniós csatlakozásának „nagykorúsága” alkalmából meghirdetett 18 kilométeres távon.

 

„Közel az ötvenhez, legkisebb gyermekem születésekor jöttem rá, hogy mennyire fontos a rendszeres testmozgás. Monspart Saroltától kaptam az első tanácsokat és edzéstervet. A futás ezután az életem része lett: évek óta hetente többször is a Margitszigeten kezdem a napot. Úgy gondolom, hogy az egészségemet – sőt egyáltalán azt, hogy élek – nagyrészt a futásnak köszönhetem. Sosem futottam jól vagy szépen: a lényeg mindig az volt, hogy megdolgoztassam a szívemet és a testemet. Emellett a futás egy olyan énidőt biztosít számomra, amikor önmagam lehetek, és közben át tudom gondolni a napi teendőket is” – árulta el a szóvivő, aki sokszor a családjával közösen rója a köröket, hiszen úgy gondolja, hogy a fiatalokra a személyes példájával lehet a legjobb hatással.

 

Május 8-án, vasárnap az Európa-napon a futóverseny mellett ingyenes családi és gyermekprogramok, valamint koncertek is várják az érdeklődőket. Fellép többek között a Kaláka együttes, a Mrs Columbo és a The Biebers is, a napot pedig a Kiscsillag koncertje zárja. Az Európa-napon hangsúlyosan megjelennek az Európai Unió alapvető értékei: béke, egység és szolidaritás. Az eseményen az Ukrajnával való szolidaritásunkat is kifejezzük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
ÚJRA TÁNCPARK!
Nyáresti táncelőadások és interaktív programok a parkban Júliusban még javában tart majd az évad a Nemzeti Táncszínházban. Az elmúlt évek sikerpro…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…