2022. 12. 3. szombat

Ferenc, Olívia
1 EUR 410 HUF
1 GBP 478 HUF

Filmvetítések a PONTközPONTban

Ritka kincsek

Portrébeszélgetések szokatlan női foglalkozásokról

Ritka női foglalkozások, különleges női sorsok körvonalazódnak egy portrésorozatban Ritka kincsek címmel. Olyan extra beszélgetések ezek, amilyeneket csak kivételes élmények mentén lehet folytatni egyéniségekkel. Többek között egy rektort, egy erőemelőt, egy tetoválóművészt, egy testépítőt, egy asztrológust, egy méhészt, egy borászt, egy hajóskapitányt, egy taxist, egy zöld harcost faggat Czikora Ágnes szerkesztő-műsorvezető. Tíz alkalommal a mintegy órás beszélgetések a PONTközPONTban lesznek műsoron minden hónap utolsó péntekén 17 órától. A filmvetítések ingyenesek, alkotó a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda. Az eseményekről a PONTközPONT Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az első alkalom szeptember 30-án pénteken 17 órától lesz, amikor Ferenczné Békési Éva méhész őstermelő, propolisszal gyógyító, a Ferencz Családi méhészet alapítója mesél. A méhészet a nők számára a közelmúltban még tiltott volt, többek között erről is beszélt történelmi kitekintésében a tokaji hölgy, aki 25 éve a vendéglátásból érkezett a területre és egy negyed évszázad alatt elismert képviselőjévé vált. Nemcsak a kiterjedt családi vállalkozást virágoztatta fel, elmélyült a természetgyógyászatban, súlyos beteg fiát és férjét is apiterápiával gyógyította. Képet adott az ősi kínai gyógymódról és arról is, milyen folyamatok jellemzik a méhészek életét és hogyan tud azokban egy nő sikerrel eligazodni. A Ferencz családi méhészet mintegy 20 tonna mézet termel átlagban egy évben, a beszélgetésből kiderült hány méhcsaláddal lehet ezt elérni és milyen „munkamódszerekkel”. Éva büszke volt fiaira és menyére, akik segítették őt munkájában, törekvéseiben és álma volt hogy unokája szülessen, lássa őt felnőni. Megdöbbentő számunkra, hogy a hölgy utolsó szereplését kísérhettük figyelemmel a Ritka kincsek sorozatban. Éva a közelmúltban elhunyt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

ZSÖK programok
2022. december 5–12. Simply English – Adventi koncert Időpont: december 8. 19.00 Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem A Sim…

További cikkek