2023. 03. 24. péntek

Gábor, Karina
1 EUR 385 HUF
1 GBP 435 HUF

fesztivál a szecesszió világnapjára

Az Iparművészeti Múzeum régóta szervez programsorozatot a szecesszió világnapja tiszteletére – idén ez nem pusztán egy hétvégére korlátozódik, hanem két héten keresztül kínál tartalmas programokat: városi sétákat, workshopokat, tematikus tárlatvezetéseket , de tudományos konferenciát is.

A nyitónapon, június 11-én szombaton a Ráth György-villa várja a vendégeket egész napos programmal. A szecesszió fesztiválja kiemelt programja a Károli Gáspár Református Egyetemmel közös szervezésű konferencia is június 16-án. A Múzeumok Éjszakája napján a bécsi szecesszió budai gyöngyszemét, a Pikler-villát bemutató kiállítást nyit az Iparművészeti Múzeum, ezzel zárva, s egyben megkoronázva A szecesszió fesztiválját. Ráadásul a programok mindegyike ingyenes, hiszen az Európai Unió Interreg projektjében, a magyar állam társfinanszírozásával valósulnak meg. Akik pedig a Ráth-villában vásárolják meg elővételben Múzeumok Éjszakája karszalagjukat, exkluzív meghívót kapnak az új kiállítás ünnepélyes megnyitójára.

A programokról részletesebben a www.imm.hu/szecifeszt oldalon lehet tájékozódni, az ingyenes eseményekre pedig a https://bit.ly/szecifeszt címen lehet regisztrálni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek