2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Esszencia – Ünnepi Hangverseny október 23-án

Pécsett az október 23-i ünnepi programok zárásaként este 19 órától Esszencia címmel hallható ünnepi hangverseny a Kodály Központban. A részvétel ingyenes!

Népzene, klasszikus zene és jazz keveredik a koncerten, ahol vidám és szomorú dalok, hagyományos és progresszív zenei elemek esszenciája fogadja a közönséget.

 

Olyan neves zenészek lépnek színpadra, mint a Fonogram-díjas Lakatos Róbert (klasszikus brácsa, hegedű), Bognár Szilvia (ének) és a világ egyik legismertebb cimbalomművésze, Balogh Kálmán. A Csík Zenekar alapító tagja, a Kossuth-díjas Kunos Tamás népi brácsán, az Irie Maffiából ismert Kováts Gergő szaxofonon, klarinéton és fuvolán működik közre, míg nagybőgőn a Dresch Vonós Quartet tagja, Bognár András játszik.

 

Az Esszencia Produkció nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz. Tagjai kiforrott, egyénenként már elismert előadó- és zeneművészek találkozása. Együtt muzsikálásuk abbéli örömüknek kifejezése, hogy sokféleségükben megtapasztalhatják az egységet és ezáltal létrehoznak egy csakis rájuk jellemző belső harmóniát. Vállalva az ehhez szükséges nyitottságot, képesek megszólaltatni a világ hangjának egy csakis rájuk jellemző, őszinte és persze jellegzetesen magyar, lecsöpögtetett Esszenciáját.

 

 

A részvétel ingyenes, de jegyhez kötött. Egy vásárló maximum 4 db jegyet igényelhet.

 

Helyszín: Pécs, Kodály Központ

Időpont: október 23. 19:00

Jegyigénylés: https://www.kodalykozpont.hu/programok/esszencia-unnepi-hangverseny

A jelenleg érvényben lévő szabályozás alapján a koncert korlátozás nélkül látogatható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…

További cikkek