2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF

Esszencia – Ünnepi Hangverseny október 23-án

Pécsett az október 23-i ünnepi programok zárásaként este 19 órától Esszencia címmel hallható ünnepi hangverseny a Kodály Központban. A részvétel ingyenes!

Népzene, klasszikus zene és jazz keveredik a koncerten, ahol vidám és szomorú dalok, hagyományos és progresszív zenei elemek esszenciája fogadja a közönséget.

 

Olyan neves zenészek lépnek színpadra, mint a Fonogram-díjas Lakatos Róbert (klasszikus brácsa, hegedű), Bognár Szilvia (ének) és a világ egyik legismertebb cimbalomművésze, Balogh Kálmán. A Csík Zenekar alapító tagja, a Kossuth-díjas Kunos Tamás népi brácsán, az Irie Maffiából ismert Kováts Gergő szaxofonon, klarinéton és fuvolán működik közre, míg nagybőgőn a Dresch Vonós Quartet tagja, Bognár András játszik.

 

Az Esszencia Produkció nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz. Tagjai kiforrott, egyénenként már elismert előadó- és zeneművészek találkozása. Együtt muzsikálásuk abbéli örömüknek kifejezése, hogy sokféleségükben megtapasztalhatják az egységet és ezáltal létrehoznak egy csakis rájuk jellemző belső harmóniát. Vállalva az ehhez szükséges nyitottságot, képesek megszólaltatni a világ hangjának egy csakis rájuk jellemző, őszinte és persze jellegzetesen magyar, lecsöpögtetett Esszenciáját.

 

 

A részvétel ingyenes, de jegyhez kötött. Egy vásárló maximum 4 db jegyet igényelhet.

 

Helyszín: Pécs, Kodály Központ

Időpont: október 23. 19:00

Jegyigénylés: https://www.kodalykozpont.hu/programok/esszencia-unnepi-hangverseny

A jelenleg érvényben lévő szabályozás alapján a koncert korlátozás nélkül látogatható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…