2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF

XX. Adventi Kastélynapok

Advent a várakozás időszaka. Hazánk egyik legnagyobb barokk kastélya karácsonyi díszbe öltözött, hogy méltóképpen fogadja az ünnepre készülődőket.

Advent negyedik hétvégéjén napközben változatos programok este koncertek és színdarabok várják a látogatókat. A díszudvaron és a kastély belső tereiben kézművesek és iparművészek míves portékáiból válogathatunk. Különleges égősorokba öltözött fenyőfákkal és varázslatos épületfényekkel körbevéve hangolódhatunk az ünnepre. Miközben sült gesztenye, kürtös kalács és forralt bor segíti a test és lélek melegedését.

December 18-án fúvósok karácsonyi koncertjével indul az adventi hétvége, majd Erzsébet királyné fogadja a díszteremben a látogatókat. Ezt követően a Maszk Bábszínház előadásában  megelevenedik a Betlehemi történet. Mindeközben varázslatos karácsonyi szólamok csendülnek fel hegedű és hárfa duóban. Az Arpeggio gitárzenekar különleges és már hagyományos ünnepi koncertje után, Pozsgai Zsolt idén bemutatott Látnivágyók című színdarabjával zárul a program első napja.

 

December 19-én az F. Chopin Zenei AMI tanulóinak ünnepi koncertjével folytatódik az esemény, majd „A hóember ajándéka” bábelőadással kedveskedünk a gyermekeknek.

Egész nap karácsonyi dalok csendülnek fel a kastély több pontján. A Thália Színi Akadémia

előadásában a „Jeges mese” című színdarab nyújt kikapcsolódást és ráhangolódást az ünnepre.

A napot Kovács Dóra ismeretterjesztő előadása zárja, a királyi család meghitt karácsonyairól. Népművészeti babakiállítás és karácsonyfadísz készítés is színesíti a Gödöllői Királyi Kastély vendégeinek ünnepváró hétvégéjét.

December 28-án Erzsébet királyné karácsonya gyermekprogrammal várják a két ünnep között kikapcsolódni vágyókat. Január 8-án és 9-én a Gödöllői Szimfonikus Zenekar évköszöntő koncertjével indul az újév.

 

Egy biztos, aki az adventi időszakban a kastélyt választja, az egész családjával kellemes, szívmelengető élményekkel, s örök emlékekkel tér majd haza.

További információ:

www.kiralyikastely.hu

www.facebook.com/GodolloiKiralyiKastely1

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …