2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Winkler Nóra a különleges rejtélyek nyomában

Winkler Nóra a különleges rejtélyek nyomában

Winkler Nóra a különleges rejtélyek nyomábanA Múzeumok Éjszakája és a Magyar Nemzeti Galéria főtámogatója a Pannon izgalmas művészeti csemegékkel várja a kultúrát szerető, szórakozni vágyó érdeklődőket 2009. június 20-án. Ezen a különleges éjszakán nem mindennapi tárlatvezetésen vehetnek részt azok a múzeumlátogatók, akik a Magyar Nemzeti Galériát választják.

21 órától Winkler Nóra, a Kultúrház műsorvezetője és Topor Tünde, az ArtMagazin főszerkesztője rántják le a leplet ismert magyar festmények ismeretlen, ám annál érdekesebb részleteiről. A két magával ragadó hölgy tavaly a nők szerepéről beszélt, híres magyar festmények kapcsán. Akik részt vettek az akkori tárlatvezetésen, biztosan más szemmel néznek egy-egy ismert képre, és garantálható, hogy ez az idei Múzeumok Éjszakáján sem lesz másként.

„Szeretem a tömegjeleneteket, mert tele vannak élettel. A Múzeumok Éjszakája ilyen. Nagyon örülök minden olyan programnak, ami azt célozza, hogy az emberek megéljék és élvezzék azt, ami a kultúrában rendelkezésükre áll. Remélem, az Artmagazinos tárlatvezetésünk is szórakoztató lesz, a tavalyin nagyon jó hangulat volt, sokat nevettük.” – nyilatkozta Winkler Nóra, a Kultúrház műsorvezetője.

Színházi bemutató a Múzeumok Éjszakáján

Azok számára, akiket a rejtélyek helyett az abszurd humor vonz, 21 órától az Új Színház vendégjátékát ajánljuk. A Grönholm-módszer pőrén és elgondolkodtatóan mutatja be a törtetés, a karrierhajszolás visszásságait, s egyúttal elgondolkodtat a morális határok, tabuk rugalmasságáról. Az előadásra korlátozott számban kaphatók jegyek a Magyar Nemzeti Galériában, melyek tartalmazzák a Múzeumok Éjszakája belépőt is.

A kiemelt programok mellett számos egyéb látnivaló is várja a Magyar Nemzeti Galériába látogatókat. A gyermekek délután kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, a felnőttek pedig a Habsburg nádori kripta esti tárlatvezetésein borzonghatják ki magukat.

Tárlatvezetés után egy kis világzene

Az este és az éjszaka zenei kínálata a legínyencebb múzeumlátogatókat is kielégíti. Miután bejártuk a tárlatokat és kedvenc múzeumainkat, a zenei élményért sem kell messzire mennünk. Este 7 órától folyamatosan több helyszínen adnak kamarakoncerteket a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói, a nagyszínpadon pedig olyan különlegességek lesznek hallhatóak, mint a 20 tagú afrikai dobos zenekar, az etno punkot és a népzenét ötvöző Yava vagy a jamaikai ska zenét játszó Pannonia Allstars Ska Orchestra.

Az idei, hatodik Múzeumok Éjszakája minden eddiginél gazdagabbnak ígérkezik. Nem meglepő az sem, hogy igazi művészeti és kulturális kalandokban immár évek óta a Pannon segítségével is részünk lehet. A szép, az izgalmas alkotóerő iránti elköteleződését a támogatói magatartás mellett az is mutatja, miként új otthonában, a Pannon Házban megvalósítja saját művészeti programját, ezzel is egy merőben új szemléletet mutatva a világ felé.

2009. június 20-án a múzeumbarátok fogadására közel 100 magyar város készül majd kétezer programmal, kiállítással, koncerttel, táncbemutatóval. Míg pár éve még csak néhány ezer látogatója volt a Múzeumok Éjszakájának, tavaly már több mint 379 ezren látogattak el a nagyszabású programsorozatra. Idén várhatóan még többen kelnek útra Szent Iván napjához, a nyári napfordulóhoz kötődő egyéjszakás kultúrkalandozásra. Hisz ez az éjszaka más, mint a többi…

További információ: www.mng.hu

 
www.muzeumokejszakaja.hu
 

Winkler Nóra a különleges rejtélyek nyomában

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126466
Női fotográfusok, a kézművesség világnapja és MaDok-filmek kerülnek fókuszba június elején a Néprajzi Múzeumban, sőt rendhagyó raktárlátogatásra is …

További cikkek