2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Túl a 150.000 utason, 12. alkalommal is újra zakatol a Mikulásvonat

A „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány 2014-ben immáron 12. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2014. november 27. (csütörtök) és december 17. (szerda) között szállítjuk a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik, – mondta Boda Péter kuratóriumi elnök a sajtótájékoztatón.

A Diósgyőri Mikulásvonat programja
A program elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekek számára lett kitalálva, mert nekik jelent a Mesevilág valóságos élményt, de a feldíszített Mikulásvonat, valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosít.
A Diósgyőri Mikulásvonat® nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Lillafüreden a „Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban.
A Mikulás birodalmában, a gyermekek ismét találkozhatnak Meseország régi-új lakóival, így többek között Ludas Matyival és Galibával, Döbrögivel, Gombóc Artúrral, Olaffal a hóemberrel, Anna és Elza hercegnőkkel is.
Az egy órás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek megkaphatja a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra.

Mikulásvonat a számok tükrében
A Mikulásvonat programján az elmúlt 11 évben összesen 150.220 fő vett részt, melyből 104.888 fő volt a gyermek.
Az Alapítvány és Miskolc városának önkormányzati képviselőinek összefogásával 47.925 fő miskolci óvodás és kisiskolás gyermek, az Alapítvány egyéb bevételeiből pedig 8.096 fő valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élő gyermek/felnőtt teljesen ingyenesen juthatott el a Mikulás varázslatos világába. A kicsik és nagyok a Lillafüredi Mesebirodalomban eddig 61 mesehőssel találkoztak, segítették őket ügyes-bajos problémájuk megoldásában.

Járat és jegyinformációk
Az érdeklődés óriási, az október 15-én indított nagycsoportos, és a november 1-jén indított egyéni foglalások során már több mint 9000 fő biztosította a helyét az idei Mikulásvonat járatain. A rendezvény népszerűségét hűen tükrözi, hogy a november 1-jén 0.00-kor elindított online jegyfoglalási rendszerben, 6 perc alatt több mint 500 foglalást rögzítettek.
A kimagasló érdeklődés következtében, problémát jelent, hogy a Mikulás napjához közel lévő időpontokban induló vonatokra hamar elfogynak a jegyek, és sokan úgy gondolják a Mikulásvonaton való részvétel akkor a legideálisabb.
Azonban az elmúlt évek tapasztalatai, és legfontosabb törekvésünk alapján is kijelenthető, a Mikulásvonat mind a 84 járatán ugyanazt a teljes minőségi programot nyújtjuk utasaink számára a teljes három hét során.
A rendezvény minden napján (hétvégén is!) 2014. november 27 – december 17. között, a vonatok az alábbi időpontokban indulnak a Miskolc, Dorottya utcai végállomásról Lillafüredre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…