2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Titkos szerelmek, udvari intrikák és hódítási tippek a középkorból

Királyi szerelmek éjszakája a Diósgyőri várban

Augusztus 27-én a Diósgyőri vár esti programjain királyokkal és királynékkal idézhetjük föl a szerelem mámorító, szenvedélyes és olykor csalódásokkal teli pillanatait. A vár termeiben udvarhölgyek suttognak majd titkos esküvőről, királyi bigámiáról, szerelmi praktikákról a legfelsőbb körökből, és lélegzet visszafojtva figyelhetjük a szerelmi csatározásokat hét méter magasan a vár udvarán. Az este hét órakor kezdődő programokon lesz lovagi bajvívás, szerelmi tűztánc és versíró műhely is a hölgyek kegyeiért.

A nyár utolsó szombat éjszakáján a Diósgyőri vár ismét királyi sorsokról mesél, és megidézi a legboldogabb és legszenvedélyesebb pillanatokat, amelyeknek az évszázadok során tanúja volt. A vár termei ezúttal is gyertyafény mellett, csoportos sétákon látogathatóak, az érdeklődők előtt pedig megidézik az uralkodók, udvarhölgyek, lovagok, és királyi írnokok alakját, akik mindarról kendőzetlenül mesélnek, ami a középkorban lopott pillantások, virágüzenetek és zárt ajtók mögött rejtőzött. Az udvari pletykák mellett kiderül, milyen szerelmi praktikákkal hódítottak legendás elődeink, de szóba kerül az is, hogyan gondoskodott Mátyás király egyetlen gyermeke anyjáról, és melyik női szenthez imádkoztak gyermekáldásért a királynék.

A vár termei mellett este hét órától az Alsó és a Felső várudvar is megtelik éjszakai élettel, amelynek egyik különlegessége, hogy a szerelmes civódások hét méter magasan is folytatódnak. A Diósgyőri vár Felső várudvarán egyedülálló mozgásművészeti produkciót láthatnak, amely majd valóban a „csillagok között” zajlik. Ezen az éjszakán avatott lovagköltő és muzsikus segítségével bárki szavakba öntheti érzéseit, és kipróbálhatja milyen volt lovagként udvarolni, a tűzzsonglőrök szerelmi tűztánccal készülnek, de az udvar kardcsattogástól is hangos lesz, hiszen a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend tagjai vívnak meg egy királyné becsületéért. A legkisebbek pajzs-, és fejdíszkészítésben, fazekas-, és kovácsbemutatókon próbálhatják ki ügyességüket. Az Alsó várudvarról késő éjszakáig kiszűrődnek majd a párválasztó táncház hangjai.

Program:

18:45- Kapunyitás

19:00 – 22:20 – Éjszakai kalandozások a Diósgyőri vár termeiben- a csoportos sétákon udvarhölgyek, királyi írnokok, lovagok suttognak egy szinte titokban megtartott esküvőről, királyi bigámiáról, és szerelmi praktikákról, melyeket talán főúri körökben is gyakoroltak…
19.00 – Folyamatos, ismétlődő programok a Felső várudvarban

LÉGIES SZERELEM – szerelmi csatározások hét méter magasan: kibékülés és egymásba borulás, mindez az akrobatikus művészet nyelvén megfogalmazva.
SZERELMI TŰZTÁNC – a Vaga Banda tűzzsonglőrök lélegzetelállító mutatványai tűznyeléssel és tűzmeteorokkal színesítve
LOVAGI BAJVÍVÁS A HÖLGY KEGYEIÉRT
VERSÍRÓ MŰHELY – avatott lovagköltő és muzsikus segítségével szavakba öntheted érzéseidet, kipróbálhatod milyen volt lovagként udvarolni.
FAZEKAS ÉS KOVÁCS BEMUTATÓK
PAJZS ÉS FEJDÍSZKÉSZÍTÉS a legkisebb apródok és udvarhölgyek örömére

19.30 – Magyar táncház élő zenei kísérettel az Alsó várudvarban

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek