2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Tánchétvége Miskolcon a 10. Kocsonyafesztivál idején

Tánchétvége Miskolcon a 10. Kocsonyafesztivál idején

Tánchétvége Miskolcon a 10. Kocsonyafesztivál idejénA Miskolci Tánctagozat alkotói fontosnak tartják, hogy a közönség ne csak azokkal az előadásokkal találkozzon, amelyeket a miskolci tánctagozat művészei hoznak létre. A kortárs táncművészet népszerűsítését és a közönségkapcsolatok építését szolgálják hosszú évek óta a saját táncprodukciók mellett a Tánchétvége Miskolcon rendezvénysorozat eseményei is. Ennek jegyében egy-egy Tánchétvégére a magyar táncművészet valamely legjelesebb alkotójának, társulatának több előadását hívjuk meg színházunkba.

 

Idén februárban, a 10. Kocsonyafesztivál, a vidék legnagyobb téli fesztiváljának idején a Markó Iván által 1979-ben alapított Győri Balettet látjuk vendégül néhány előadás erejéig. Hogy a miskolci közönség a szokásos vendégjátékokhoz képest egy kicsit közelebbről is megismerkedhessen a társulattal, közönségtalálkozóra is várjuk az érdeklődőket. A Tánchétvége sorozat keretében 2006-ban a Közép-Európa Táncszínház, 2007-ben az Artus Goda Gábor Társulat, 2008-ban Bozsik Yvette Társulata, 2009-ben pedig Ladányi Andrea és társulata, a LA Dance Company járt Miskolcon.

 

Tánchétvége Miskolcon a 10. Kocsonyafesztivál idejénA világhírű győri balett együttes a harmincéves évfordulót készült különleges esttel érkezik Miskolcra. Bemutatják Schubert egyik legnagyobb alkotását A halál és a lánykát, amelyre Robert North készített koreográfiát, majd a Rolling Stones zenéje és az ördög színeibe öltözött, vérvörös ingben és fekete nadrágban megjelenő férfi gátlástalan csábítása tölti meg a színházat Christopher Bruce mozgásvilágát tükrözve a Kakas című előadásban. A Tóth Ilona emlékére ’56 című produkció pedig a forradalom hőse előtt tiszteleg a Csarnokban. A Tánchétvége programjai az NKA támogatásával valósulnak meg.

 

A HALÁL ÉS A LÁNYKA – KAKAS

2010. február 19. 19 óra

Nagyszínház

 

TÓTH ILONA EMLÉKÉRE ’56

2010. február 20., 15 és 18 óra

Csarnok

 

30 ÉVES A GYŐRI BALETT – FOTÓKIÁLLÍTÁS

A Győri Balett három évtizedét bemutató fotókiállítás nyílt a Nagyszínház emeleti társalgójában, amely január 31-től március 4-ig az előadások ideje alatt megtekinthető.

 

 

ÚJRATÁNCEGYÜTT

Közeleg a február, közeleg a Miskolci Kocsonyafesztivál és itt az ideje, hogy újra elkezdjünk lázasan készülődni az ilyenkor szokásos közös akciónkra, a 24 órás nonstop táncra.

A helyszín a megszokott módon a Miskolci Nemzeti Színházban a Játékszín lesz.

Időpont: 2010. február 19. péntek este 18-tól másnap este 18 óráig.

 

Regisztráljatok, foglaljatok Magatoknak időpontot, és gyertek!

Aki volt már, az azért, hogy újra együtt táncolhassunk, aki még nem volt, az azért, hogy megtudja, milyen klassz buliból maradt ki eddig. Tudnotok kell, hogy töretlen vendégszeretettel várunk mindenkit. Fontos, hogy találkozzunk, fontos, hogy együtt legyünk egy pár órát! Fontos, hogy megmutathassuk egymásnak, hogyan táncolunk, esetleg – ha úgy alakul -, megtáncoltathassuk egymást.

Hozzátok el barátaitokat is, nem baj, ha még nincs kedvük táncolni, majd megjön az is. Ezt jó nézni is, bár csinálni még jobb.

Hozzatok Magatokkal jó zenét. Vagy zenészt.

Hozzatok minél többféle stílust: balettet, folklórt, mozgásművészetet, társastáncot vagy harcművészetet. Szólóban, duettben vagy csoportosan. Bármi jöhet, ami testbeszéd, metakommunikáció.

Nem produkciót várunk, hanem RÁTOK vagyunk kíváncsiak!

Hozzatok Magatokkal jó kedvet és jó híreket, s ha nem érzitek Magatokat rosszul nálunk, vigyétek majd jó hírünket.

Ha eljöttök hozzánk, jó lenne, ha egy kicsit el is időznétek itt. Csak azért, hogy beszélgethessünk egy kicsit, és hogyha közben valami olyan történik a színpadon, amitől kedvet kaptok rá, beszállhassatok egy kis együtt-táncolásra.

Öltözőt, pihenőhelyet biztosítunk, hangulatos büfénk iddogálásra, csevegésre 24 órán keresztül nyitva tart.

Legyünk együtt!

 

Információk és regisztráció: www.mnsz.eu

http://tancegyutt.mnsz.eu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…