2023. 03. 24. péntek

Gábor, Karina
1 EUR 385 HUF
1 GBP 435 HUF

Találkozzunk az Educatio Kiállításon!

Január 13-15. között rendezik Magyarország legnagyobb pályaválasztási rendezvénye, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, a felsőoktatásban érintett szereplők legfontosabb találkozási helye.

A Hungexpo területén megvalósuló háromnapos eseményen a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) is képviselteti magát campusaival. A MATE HF01-es standja az A pavilonban lesz megtalálható.
A 20 000 négyzetméteren megvalósuló Educatio Kiállításon 18 ország 200 kiállítója várja a pályaválasztó diákokat, pedagógusokat, intézményvezetőket, akik a tavalyi online térben megrendezett napok után végre újra testközelből, első kézből kaphatnak hasznos információkat és segítséget a hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, tankönyvkiadók, nyelviskolák, szakképző intézmények munkatársaitól.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem nagy létszámú, oktatókból és hallgatókból álló csapattal készül az eseményre. A képzési területeket tekintve elsősorban az agrár-, élelmiszertudományi, gazdasági, társadalomtudományi, természetvédelmi, környezettudományi, műszaki, informatikai, művészeti és művészetközvetítési, valamint pedagógus- és bölcsészettudományi képzések iránt érdeklődő fiatalokat várnak. A 2022-es központi felvételi eljárásokban meghirdetésre kerülő alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések, osztatlan képzések és szakirányú továbbképzések, ösztöndíjlehetőségek, kollégiumi elhelyezések, hallgatói szolgáltatások kapcsán felmerülő kérdésekre többféle formában kapnak tájékoztatást a pályaválasztók. A MATE standja az ’A’ pavilonnál, a színpad mellett kapott helyet, ahol a három nap alatt változatos szakmai előadásokkal, programokkal, játékokkal is készül.
PROGRAM
Találkozás olimpikonjainkkal
Az Egyetemünk ösztöndíjjal is motiválja élsportoló hallgatóit, akik számára elkészítette életpálya modelljét, mely az országban egyedülálló módon ösztönzi a tanulásban és a sport területén is kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat. A MATE standjánál január 13-án 13.00-14.00 óra között Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval, a MATE-GEAC-MSA Férfi Vízilabda Szakosztály vezetőjével találkozhatnak a látogatók. Január 14-én 13.00-14.00 óra között Ancic-Valkai Ágnes, a Valkai Ági Női Vízilabda Szakosztály vezetője válaszol az érdeklődők kérdéseire.
Vidéki élet – ahogy szeretjük
Az Egyetem saját fejlesztésű interaktív terepasztalán a látogatók megtervezhetik a 21. század ideális lakóterületét, miközben a védett állatok élőhelyeivel és megújuló energiaforrások kapcsán bővíthetik tudásukat. Térségfejlesztési ismeretekkel, vállalatirányítással és a vidéki élet kihívásaival is
megismerkedhetnek interaktív modellező társasjátékaink segítségével. A MATE standján a vadgazdaság és természetvédelmi területek iránt érdeklődő fiatalok is látványos módon gazdagodhatnak információkkal.

Felfedezni a mikrobák világát
Szabad szemmel nem látható élővilágunk szépségeit mikroszkópok segítségével tárjuk fel. A mikroorganizmusok előfordulása minden területen izgalmas felfedezéseket tartogat a sejtszintű tudásra szomjazó leendő tudósok számára.
Érzékszervei tesztelés
Ételeink ízletesebbé, illatosabbá, olykor színesebbé teszik életünket. Az élelmiszermérnöki képzés egyik fontos része az érzékszervi minősítés. A MATE standján különböző gyógy- és fűszernövények, alapízek, valamint szín- és illatfelismerők tesztelésére lesz lehetőség a rendezvény ideje alatt.
Robotika és a jövő technológiái
A MATE Programtervező informatikus hallgatói elmélyedhetnek a robottechnológia világában.Programjaik segítségével például szumózhatnak, focizhatnak, bűvös kockát rakhatnak ki. Az Egyetem oktatásában, kutatásában jelentős szerepet tölt be már most a 3D nyomtatás technológiája. Egy kis ízelítőt adunk a technológia lehetőségeiről a MATE standján.
Neveléstudomány felsőfokon
Azok számára, akik a gyerekekkel kapcsolatos hivatásban gondolkodnak, szakszerű csecsemőgondozási alapok bemutatásával, érzékenyítő foglalkozások ismertetésével, valamint a pedagógusi pálya átfogó képével segítünk a pályaválasztásban.
A MATE, hazánk legnagyobb, agrárközpontú egyeteme széles képzési palettával, hat képzési hellyel -Budapesten, Gödöllőn, Gyöngyösön, Kaposváron, Keszthelyen és Szarvason – várja a felsőoktatásban azonnal hasznosítható tudást, idegennyelvi jártasságot és széleskörű gyakorlati tapasztalatokat
megszerezni vágyó pályaválasztókat.
A képzési kínálatról a MATE weboldaláról tájékozódhat bővebben: https://uni-mate.hu/matefelv%C3%A9teli-2022

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek