2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF

Szeptemberi kiállításmegnyitók Miskolcon

 „.. a kezdet megvolt”

Miskolci színházépületek az első játékszíntől a színházi negyedigMiskolci Galéria – Thália-ház 2023. szeptember 13. (szerda) 15:30 A miskolci színészmúzeum kamarakiállítása a két színházépület érdekességekkel teli építésének és felújításának történetét foglalja össze korabeli dokumentumok, tervrajzok, illusztrációk, fotók segítségével. A megnyitót követően a Spanyolnátha művészeti folyóirat és a Vidám Páva – Tompa Mihály Kultúrkert és Alkotóház programsorozatának első eseményére várjuk az irodalom- és művészetbarátokat. Az Öt év az örökléthez című rendezvény első előadója Vámosi Katalin művészettörténész-muzeológus.

Miskolci Grafikai Triennálé 2023

a Miskolci Grafikai Triennálé megnyitója és ünnepélyes díjátadójaMiskolci Galéria – Rákóczi-ház2023. szeptember 16. (szombat) 11:00 A Miskolci Galéria emblematikus eseménye az 1961-ben biennálé formában majd 2008-tól háromévente, mint triennálé megrendezett országos grafikai seregszemle. 2023 szeptember közepétől huszonkilencedik alkalommal láthatják a nézők a műfaj hazai képviselőinek legrangosabb válogatását. Szeptember 21-én, 17 órától az első Hazai Pálya + vendége Kótai Tamás, a 2002-es Triennálé nagydíjas alkotója lesz.

Miskolci Ars Sacra Fesztivál

Keresd a békét – képzőművészeti kiállításMiskolci Galéria – Feledy-ház 2023. szeptember 19. (kedd) 16:30

Az Éltető Lélek Alapítvány a művészet és a szakralitás összefüggése jegyében képzőművészeti pályázatot hirdetett a Miskolc és térségében alkotó festő- és grafikus művészeknek képzőművészeti alkotás készítésére. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat vonultatja fel a tárlat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bányák és barlangok ibolyántúli fényben Berentés Ágnes fotókiállítása Ibolyántúli fényben készített barlangi fotókból nyílik a Herman Ottó Múzeum …

További cikkek