2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Reneszánsz Kavalkád Diósgyőr várában

A szezonnyitó rendezvényen élettel telik meg a Diósgyőri vár.
Az udvar lakói számára igazságos Mátyás királyunk (HELYEY LÁSZLÓ) és Beatrix királyné (SERES ILDIKÓ) ünnepséggel készülődik.

Középkori piactér, udvari mutatványosok, királyi solymász bemutató, középkori kaszinó, zászlóforgatók, udvari muzsikusok, reneszánsz fogadó, királyi borozó, apródiskola, lovasíjász bemutató, színházi előadások, reneszánsz menyegzők a kápolnában, kutyavásár, királyi görény találkozó, középkori vásár és kézműves udvar.

 

A 11 órakor kezdődő felvonulás után élettel telik meg a vár udvara! Mátyás király (Helyey László) és Beatrix királyné (Seres Ildikó) ünnepi mulatsággal kedveskedik az udvar népének. A király kedvenc udvari bolondjainak Beckónak (Badár Sándor) és Mujkónak (Szőke András) csínytevésében idén sem lesz hiány!

Május 21. (szombat) 10 órától 17 óráig

Bővebb info: www.diosgyorivar.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…
126466
Női fotográfusok, a kézművesség világnapja és MaDok-filmek kerülnek fókuszba június elején a Néprajzi Múzeumban, sőt rendhagyó raktárlátogatásra is …

További cikkek