2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

„Önkéntes anyák-helyi női közösségek-élő települések”

nyitórendezvény az Ózdi Olvasóban 2012. december 14-én, pénteken
Ezt a mottót választotta a miskolci Holdam Egyesület, amikor 2012. november elején aktív édesanyákra, szülőkre építve elkezdte megvalósítani „Az önkéntesség elterjesztése és népszerűsítése a családok közösségi támogatásáért” elnevezésű TÁMOP-projektjét az ózdi és a miskolci kistérségekben.

A projekt célja, hogy a helyi családok körében az önkéntességet népszerűsítse, ezáltal a családokat is aktív állampolgárságra ösztönözze, továbbá közösségeket építsen. A szakmai program elsősorban a belső, alulról szerveződő igényekre és kompetenciákra alapozva, a közös cselekvési készségek gyakorlására, a társadalmi felelősségvállalásra, a különböző társadalmi rétegek közötti szolidaritásra és az informális tudások megosztására helyezi a hangsúlyt.

A projektben együttműködve az Ózdi Művelődési Intézményekkel Önkéntes Pont nyílik majd az Ózdi Olvasóban, ahová az érdeklődők hétköznapokon betérhetnek információt kérni az önkéntességről, illetve a csatlakozás lehetőségéről.

A projekt céljairól, a közérdekű önkéntes tevékenységről, a megyei önkéntes tapasztalatokról és az ózdi kapcsolódási lehetőségekről a projekt szervezői szakmai nyitórendezvényt tartanak 2012. december 14-én, pénteken 10 órától Ózdon, az Ózdi Olvasó épületében.

A nap további részében, az önkéntesség további népszerűsítése céljából, az eddig csatlakozott önkéntesek közösségi akció keretében díszítik fel Ózd város karácsonyfáját délután 15 órától az ózdi Városház téren, ahol lesz még kézműves játszóház, angyali fotózás, krumplilángos és önkéntes totó is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek