2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Pokolgéppel akarnak berobbanni az amerikai piacra

2011 november 28.-án, hétfői napon, az újbudai Club 202-ben fellép Európa jelenlegi két vezető heavy metal bandája közül az egyik, a svéd Hammerfall. (A másik a Stratovarious, szintén északról, Finnországból.)
Úgy látszik, Svédországnak fekszenek a karcosabb műfajok is; huszonöt éve még a Europe dala, a The Final Countdown indult innen világhódító útjára. Szintén párhuzam, hogy a Hammerfallnak is van egy hasonló nagyságrendű slágere, a Hearts on Fire. Egy híját ismerik örömeiknek még, hogy az USA-ban, e hatalmas nagy piacon egyenlőre nem vásárolják portékáikat. Ezen változtatni szeretnének – magyar segítséggel!
Bizonyára sokan ismerik a Pokolgép együttes tőlük szokatlan lírai dalát, mely Hol van a szó? címmel került kiadásra még ’90 tájékán. Nos, ez az a dal, melyben bízik a svéd metal-óriás, és amelyet angol szöveggel – Send me a sign – felpakolt új albumára, az Infectedre.
Sajnos a magyar kultúrális sajtó nem foglalkozott túl sokat ezzel a fehér hollónak számító magyar sikerrel – ehelyett a hasábokat a tehetségkutatók percembereiről szóló írások töltötték meg. Pedig végre egy konkrétum, nem csak messziről jött emberek hadoválnak állítólagos külhoni sikereikről.
Szegény Máté Péter élhetett át hasonló örömöket, mikor Sylvie Vartan műsora tűzte az ő Elmegyek slágerét. Később az Omega-féle Gyöngyhajú lányt dolgozta át a németek büszkesége, a Scorpions együttes, de amég ott csupán a refrén került felhasználásra, addig Kukovecz Gábor szerzeménye esetében a svédek tökéletesen hűek maradtak a teljes dalhoz.
Megérjük nem sokára, hogy az egész világ magyar dalt fog fütyürészni? Mert a fele már azt teszi!

Villax Richárd

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek