2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Országos Díjlovagló Bajnokság a Lovagi Tornák Terén Diósgyőrben

Országos Díjlovagló Bajnokság a Lovagi Tornák Terén Diósgyőrben – szeptember 8-10.

Második alkalommal rendeznek Díjlovagló Országos Bajnokságot a Lovagi Tornák Terén, mely hazai viszonylatban az év legkiemelkedőbb, legrangosabb díjlovas eseménye a nemzetközi versenyek mellett. A megmérettetés a nézőknek is izgalmas látványosság, hiszen vasárnap zenés kűrökben is gyönyörködhetnek azok, akik ellátogatnak a Lovagi Tornák Tere ingyenes versenyeire.

A tavalyi átütő siker után ismét a Diósgyőri vár lábánál rendezi meg a díjlovagló szakág az év legrangosabb hazai bajnokságát. A 4-5-6 éves Fiatal Lovak Bajnoksága, az Amatőr Lovasok Bajnoksága (Könnyű kategória) a Közép-, és a Nehéz kategória Bajnoksága mellett a Magyar Bajnoki címért mérkőznek meg a lovasok. A rendezők 70-80 lovat várnak a versenyre: a teljes magyar élmezőnyt, közöttük az idei év korosztályos bajnokait, a korosztályos és felnőtt Európa bajnokságokon valamint a Fiatal Lovak Világbajnokságán indult magyar lovasokat.

A versenyt olimpiai bírók munkája is segíti; Thomas Lang Ausztriából, Monique PEUTZ-VEGTER és Eduard De Wolff van WESTERRODE Hollandiából.

A vasárnapi nap folyamán szinte egész nap zenés kűrökben gyönyörködhet a közönség, ami még a laikus emberek számára is élvezhető látványosság. A verseny zárásaként a Szakbizottság Bajnokavató ünnepséggel készül, melynek tervezett időpontja: vasárnap 17:00.

A verseny fő támogatói: INTELLIO, CSOPA, BUDA GOURMET, valamint a Lovasvilág, PAVO, Otto Sport International GmbH., Tanita Lovasbolt, Puhi Tárnok, OTP, Ariat, Equistro, Hell Energy, Pannon Major, Szöszy Fashion.

Aktuális információ: www.dijlovasok.hu

A BELÉPÉS INGYENES!

A fotókat Somogyvári Anett készítette.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek