2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 366 HUF
1 GBP 431 HUF

Nyitott Főzdék Napja BAZ-megyében

A Nyitott Főzdék Napja kezdeményezés célja, hogy a fogyasztók megismerkedjenek a környékükön működő kisüzemi sörfőzdékkel, illetve megismerjék az általuk készített sörtípusokat is.

Knap Gábor, a Beerporn.hu sörmagazin főszerkesztője, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője elmondta, hogy minden, a programban résztvevő sörfőzde lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók bejárják az üzemet, megismerjék a sörkészítés során használt alapanyagokat, illetve megkóstolhassák a frissen készülő főzeteket is.

Borsodban a Tokaji BAZ Beer, az ózdi Bolyki Serház, és a miskolci zip’s Brewhouse várja szombaton nyitott kapukkal a látogatókat. A BAZ Beer udvarán vendégül látja a bodrogkisfaludi Seven Hills Distillery whiskey és gin főzdét, valamint az alkoholmentes italokban utazó Shrubbie-t. ! A nap folyamán kétóránként indulnak vezetett főzdetúrák, a vendégek megismerkedhetnek a házi sörfőzéssel, illetve lesz együttes főzde- és dűlőtúra, bor és sörkóstolóval, a Hétszőlő Birtok közreműködésével. Az ételekről pedig a tiszalöki Horgonyzó Kisvendéglő gondoskodik.

Ózdon három idópontban is indul főzdebejárás a Bolyki Serházban, ahol bemutatják a teljes sörfőzési folyamatot, illetve a ház új, nyári sörét is. Emellett pedig az érdeklődők részt vehetnek az első Bolyki vak(sör)teszten is, ahol kipróbálhatják magukat az egyes sörtípusok felismerésében.

Miskolcon, a zip’s Brewhouseban a nagybetűs sörgasztronómia várja a vendégeket, miközben természetesen lehetőség lesz a látványsörfőzde meglátogatására is, olyan nagyszerű sörök kóstolása közben, mint a Miskolci Mosaic, a dupla IPA vagy az imperial stout.

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A szervezők kérik a látogatókat, hogy tartsák be a hatályos járványvédelmi intézkedéseket! A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Rotary egész évben keresi a lehetőséget arra, hogy jószolgálati tevékenységet végezzen, ezt tanúsítják az év közben végrehajtott jószolgálati cselek…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum