2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Nyitott Főzdék Napja BAZ-megyében

A Nyitott Főzdék Napja kezdeményezés célja, hogy a fogyasztók megismerkedjenek a környékükön működő kisüzemi sörfőzdékkel, illetve megismerjék az általuk készített sörtípusokat is.

Knap Gábor, a Beerporn.hu sörmagazin főszerkesztője, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője elmondta, hogy minden, a programban résztvevő sörfőzde lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók bejárják az üzemet, megismerjék a sörkészítés során használt alapanyagokat, illetve megkóstolhassák a frissen készülő főzeteket is.

Borsodban a Tokaji BAZ Beer, az ózdi Bolyki Serház, és a miskolci zip’s Brewhouse várja szombaton nyitott kapukkal a látogatókat. A BAZ Beer udvarán vendégül látja a bodrogkisfaludi Seven Hills Distillery whiskey és gin főzdét, valamint az alkoholmentes italokban utazó Shrubbie-t. ! A nap folyamán kétóránként indulnak vezetett főzdetúrák, a vendégek megismerkedhetnek a házi sörfőzéssel, illetve lesz együttes főzde- és dűlőtúra, bor és sörkóstolóval, a Hétszőlő Birtok közreműködésével. Az ételekről pedig a tiszalöki Horgonyzó Kisvendéglő gondoskodik.

Ózdon három idópontban is indul főzdebejárás a Bolyki Serházban, ahol bemutatják a teljes sörfőzési folyamatot, illetve a ház új, nyári sörét is. Emellett pedig az érdeklődők részt vehetnek az első Bolyki vak(sör)teszten is, ahol kipróbálhatják magukat az egyes sörtípusok felismerésében.

Miskolcon, a zip’s Brewhouseban a nagybetűs sörgasztronómia várja a vendégeket, miközben természetesen lehetőség lesz a látványsörfőzde meglátogatására is, olyan nagyszerű sörök kóstolása közben, mint a Miskolci Mosaic, a dupla IPA vagy az imperial stout.

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A szervezők kérik a látogatókat, hogy tartsák be a hatályos járványvédelmi intézkedéseket! A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Márkaépítés trendek 2023-ban
A márkaépítési irányvonalak a médiafogyasztási szokásokkal együtt szinte folyamatosan változnak. Ezekhez a vállalatoknak is alkalmazkodniuk kell, ha s…