2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nőnapi vár-szerenád

Hangulatos várkoncerttel köszönti a hölgyeket a nemzetközi nőnap előestéjén a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A március 7-én este 7 órától megrendezésre kerülő nőnapi vár-szerenádon alkalomhoz illő műsor összeállítással hódolnak a hölgyek, mint örök múzsák előtt a Diósgyőri vár lovagtermében.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar a 2014/2015-ös évadban indította útjára vár-szerenád sorozatát, melynek helyszínéül a felújított Diósgyőri vár lovagterme szolgál. A koncertsorozatban különböző alkalmakhoz illő zenei összeállítással jelentkeznek, kihasználva a terem jó akusztikai tulajdonságait és egyedi történelmi atmoszféráját. A Nőnapi vár-szerenád műsorának középpontjában szintén olyan hölgyek állnak, akik történelmi, irodalmi alakként, vagy múzsaként jelentős szerepet töltöttek be a férfiak életében. A hangversenyen felcsendül Haydn B-dúr szimfóniája, mely a „A királyné” alcímét a műben felcsendülő témáról kapta, mely Marie Antoinette királyné kedvence dalocskájából származik, és Vivaldi h-moll hegedűversenyét is meghallgathatja a közönség, melyet Anna Maria számára ajánlott. A nőnapi vár-szerenád műsorán népszerű operarészletek is szerepelnek Mozart Figaro házassága és A varázsfuvola című műveiből. A koncert zárásaként Rossini: Olasz nő Algírban című, méltán népszerű nyitánya is elhangzik majd. Az előadáson szólistaként közreműködik Soós Gábor, a zenekar koncertmestere, valamint  Ács Gabriella és Murvai Dénes énekművészek. A Miskolci Szimfonikus Zenekart Cser Ádám vezényli.

NŐNAPI VÁR-SZERENÁD

2015.  március   7.   19:00

Diósgyőri vár- Lovagterem

Műsor:

J. Haydn: B-dúr szimfónia no. 85 („A királyné”)

A. Vivaldi: h-moll hegedűverseny RV 387 („Anna Maria számára”)

W. A. Mozart: Figaro házassága – Cherubino áriája a II. felvonásból

A varázsfuvola – Papageno áriája a II. felvonásból

A varázsfuvola – Papageno–Pamina duettje az I. felvonásból

Rossini: Olasz nő Algírban – nyitány

Közreműködők:

Ének: Ács Gabriella és Murvai Dénes

Hegedűn közreműködik: Soós Gábor

Vezényel: Cser Ádám

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek