2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

„Névtelen hősök – Isten előtt nem ismeretlenek”

A Herman Ottó Múzeum Közművelődési rendezvénysorozata

 Az elmúlt években a Herman Ottó Múzeum Történeti Tárának munkatársai különös figyelemmel és méltó módon emlékeztek meg az első világháború centenáriumáról. A közelmúltban két alkalommal szerveztük meg a „10-es Honvéd Hét” rendezvénysorozatunkat, melyek keretében „Háborúban sem hallgatnak a múzsák” címmel megemlékeztünk az ezred korabeli legnagyobb jótékonysági eseményéről. Idén november-decemberben „Névtelen hősök – Isten előtt nem ismeretlenek” címen tehát már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a programsorozat, mellyel elsősorban az egykor hadifogságban elhunyt miskolci honvédek előtt kívánunk tisztelegni.

Továbbra is célunk, hogy rendezvényeinken keresztül – melyek az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatásával valósulnak meg –, az első világháborút egy kevésbé ismert oldalról, a művészetek segítségével ismertessük meg a nagyközönséggel. Idén a hadifogolytáborok kulturális, művészeti életét idézzük meg. Így olyan zenei, irodalmi és képzőművészeti művek elevenednek meg, melyek nagy részét száz éve nem láthatta és hallhatta a közönség.

Ugyanakkor nem titkolt célunk az, hogy tudatosítsuk az emberekben azt a tényt, hogy a „Nagy Háború” nemcsak a tömegek háborúja, hanem a tömegek hadifogsága is volt, hatalmas áldozatokkal, amelyről az átlag látogató kevés érdemi információval rendelkezik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek