2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Móra Ferenc-emléknap Miskolcon

Móra Ferenc-emléknapot rendez a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár
2017. május 17-én, szerdán de. 11 órától
az avasi Móra Ferenc Könyvtárban.

A beszélgetés vendége lesz

Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája.

A programban közreműködik a Miskolci Musical- és Dalszínház
– műsorukban nemcsak a gyermekírót, hanem a novellista és regényíró Mórát is megidézik, külön figyelmet szentelve a háborús éveknek, és természetesen az avasi vidám borozgatásoknak.

Móra Ferenc számos boldog órát töltött Miskolcon történész-muzeológus barátaival – leginkább az avasi pincesoron folytak a beszélgetések kellemes borozgatás közepette. Az utolsó találkozóra 1933. május 16-án került sor Marjalaki Kiss Lajos történész, Miskolc-kutató pincéjében – azután az író súlyosan megbetegedett, és 1934 februárjában meghalt. A miskolci barátok sokáig minden évben megtartották rá emlékezve a Móra-napot is.

Az író 2010 óta ismét, és immár állandóan jelen van az Avason: ekkor vette fel nevét a Móra Ferenc Könyvtár – május közepén ismét minden évben megrendezve a Móra-napot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…
126466
Női fotográfusok, a kézművesség világnapja és MaDok-filmek kerülnek fókuszba június elején a Néprajzi Múzeumban, sőt rendhagyó raktárlátogatásra is …

További cikkek