2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
csodam1

Miskolci Csodamalom Bábszínház – Oktober programok

2017-18. ÉVAD

csodam1

Oktober

01. vasárnap 10:30 óra
Süsü a sárkány

08. VASÁRNAP 10.30 óra
Jancsi és Juliska

15. VASÁRNAP 10.30 óra
Jancsi és Juliska

22. VASÁRNAP 10.30 óra
János vitéz

 

Süsü a sárkány

csod1

író: Csukás István
zene: Bergendy István
tervező:  B. Juhász Ildikó
bábtervező: Lévai Sándor
bábkészítő: Korecz Károly
koreográfus: Hajdu Imelda
rendező: Zalányi Gyula

A „Süsü, a sárkány” legendája lett több generációnak.
Az elbűvölő mese mélyén az a fontos és ma is erősen aktuális figyelmeztetés rejlik, hogy aki nem olyan, mint én – vagyis MÁS – az nem biztos, hogy ellenséges, sőt, az sem biztos, hogy más, mint én. Hasznos, ha ezt már gyermekkorban kezdik a gyerekek megsejteni vagy megérezni, esetleg megérteni.

Jancsi és Juliska

csod2

író és rendező: Sz. Szabó Attila
tervező: Bródy Vera

A Jancsi és Juliska méltán az egyik legnépszerűbb Grimm-mese: már a történet indulása olyan, ami szinte minden gyerek fantáziáját megragadja. Melyikük ne ismerné lelke mélyén azt a szorongást, hogy mi lenne vele, ha eltévedne, és nem találna haza? Ki ne élné át azt a félelmet, hogy bizonyos helyzetekben egyedül kell helytállnia, és nem támaszkodhat a felnőttek segítségére?
Az erdőben bolyongó testvérpárnak meg kell tanulnia, hogy a vágyak azonnali teljesülése bizony veszedelmes dolog: a mézeskalácsház kísértését le kell győzniük, a gonoszt nemkülönben – a testvéri szeretet megtartó erejében bízva.

János vitéz

csod3

János vitéz története igazi mese arról, hogyan is lehet az árva fiúból Tündérország királya. Kukorica Jancsi hihetetlen kalandokkal teli utazásán rablókkal, óriásokkal csatázik, megmenti, a francia király lányát s végül visszakapja a legnagyobb ajándékot, amire csak vágyik, szeretett Iluskáját.
Petőfi elbeszélő költeménye elevenedik meg előadásunkban, a hagyományos vásári komédiázás eszközeivel, a gyerekekkel közösen, sok humorral és játékkal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek