2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Meghitt adventi programokkal készülnek Tatárszentgyörgyön

Elragadó karácsonyi hangulattal és dalokkal varázsolják el a szervezők és művészek Tatárszentgyörgyön a vendégeket, hogy ünnepi fényt vigyenek a családok életébe. Az adventi programsorozat fellépői különleges előadásokkal várják az érdeklődőket, hogy kizökkentsék őket a hétköznapi világból: Zséda, Sári Évi, Egyházi Géza, Bicsár Marianna és a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes kápráztatja el a közönséget. A résztvevőket forró teával, puncs itallal, finomságokkal és végül ízletes vacsorával látják vendégül.

 

Az adventi ünnepkör nyitókoncertját a Szent Vendel templomban tartják meg, a rézfúvós karácsonyi előadás a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes előadásában lesz hallható, Advent első vasárnapján, november 28-án 15.00-kor. Ünnepélyes keretek között gyújtja meg a gyertyát Szehofner József, polgármester és az iskola legjobb tanulója.

 

Műsorterv:

Ludwig van Beethoven: Die Ehre Gottes aus der Natur

Georg Friedrich Händel: Joy to the World

Johann  Sebastian Bach: Freut euch alle

Antonio Vivaldi: Tél (largo)

Johann Pachelbel: Kánon

Kovács Zalán László: Adeste Fideles

Leonard Cohen: Hallelujah

Kovács Zalán László. Kis Karácsony

Kovács Zalán László: Karácsonyi egyveleg

 

Advent második hetében, december 5-én 16.00-kor, a II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános Iskola tornatermében várják a családokat, ahol Bicsár Marianna énekli el a közkedvelt karácsonyi dalokat.

 

Műsorterv:

Szekeres Adrienn: A szeretet ünnepén

Michael Bublé: White Christmas

Abigél musical: Karácsonyi dal

Michael Bublé: It’s beginning look a lot

Szekeres-Wolf-Pély: Karácsonyi álom

Dean Martin: Let it snow

Lea Michele: It’s the most wonderful time of the year

Brenda Lee: Jingle bell

Brenda Lee: Rockin’ around Christmas tree

Mariah Carey: All I want for Christmas is you

Csondor Kata: Add tovább

Tóth Vera: Csendes éj

 

Ezen a napon Szehofner József, polgármester és az általános iskola igazgatója gyújtja meg a község gyertyáját.

 

A harmadik gyertyát Szehofner József, polgármesterrel együtt az óvoda vezetője gyújtja meg, december 11-én 17.00-kor, a Szent Vendel templomban. Sári Évi és Egyházi Géza varázsolja el a közönséget meghitt karácsonyi előadásával.

 

Advent utolsó hétvégéjén, december 18-án 17-00-kor tartják a II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános Iskola tornatermében a község Karácsonyi rendezvényét, amely már évek óta nagy sikernek örvend a lakók körében. Zséda elragadó hangjával szórakoztatja a közönséget, varázsol kellemes, meghitt hangulatot. Andristyák Lilla is gyönyörű karácsonyi dalokkal nyűgözi le a vendégeket. Ezen a napon a tatárszentgyörgyiek és a környékbeliek összegyűlnek, finomságokkal, vacsorával, forró teával, rétessel várják a szervezők a családok apraját-nagyját. Az iskolás és óvodás gyerekek közös műsort adnak elő, az utolsó gyertyát Szehofner József, polgármester és az alpolgármester gyújtja meg, karácsonyra várakozva.

 

További információ:

 

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes 1998-ban alakult Budapesten Kovács Zalán László művészeti vezető irányításával. Tagjai fiatal művészek, akik az együttes hazai és nemzetközi versenysikerei mellett szólistaként is több tucat helyezést elértek megmérettetéseken. A klasszikus rézfúvós kvintett irodalom mellett saját átirataik, valamint számukra komponált darabok tarkítják széles repertoárjukat. Alakulásuk óta évente közel száz fellépésük alkalmával játszottak Magyarország legjelentősebb koncert- és rendezvényhelyszínein, illetve szerte Európában. Televízió és rádió felvételeik mellett tizenegy hanghordozón hallható játékuk, melyekből több tízezer példányt hallgatnak szerte a világon. Számos nagyszabású hazai fesztivál rendszeres fellépője és több koncertsorozat szervezője az együttes. 2007-ben megkapták az Artisjus alapítvány különdíját.

 

Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes tagjai:

Kovács Zalán László – tubaművész, művészeti vezető

Ambrus Szabolcs – trombita

Vass István – trombita

Kasza Mónika – kürt

Kolozsvári Erik – harsona

 

A rendezvényeken való részvétel feltételei:

előzetes regisztráció,

kötelező maszkviselés,

kézfertőtlenítés,

kötelező távolságtartás,

a helyszínen kötelező lázmérés.

 

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek